S-a decis unde se vor vaccina la Timisoara copiii intre 5 si 11 ani. Ce probleme exista inainte de inceperea campaniei

TIMISOARA. Autoritatile din Timis se pregatesc pentru campania de vaccinare a celor mici, mai ales ca valul cinci al pandemiei este socotit cel al copiilor, aceasta categorie fiind prima cea mai vulnerabila in fata bolii.

La Timisoara vaccinarea se va face la Spitalul de Copii Louis Turcanu, intr-un container.

CITESTE SI:  Vom avea 8 centre de evaluare COVID in Timis, in valul 5, pentru degrevarea spitalelor. Lista si masurile anuntate la Timisoara

Subprefectul de Timiș, Ovidiu Draganescu, a declarat ca exista o problema și anume personalul medical care sa se ocupe si de vaccinarea celor mici.

Este o problema, deoarece ei (medicii – n.r.) trebuie sa preia din personalul limitat pe care il au. Nu a existat o problema ca nu se doreste sa faca, dar orice activitate care vine pe un spital care este sub presiunea atat a evaluarilor, fiindca toti copiii au fost evaluati in pandemie acolo, toti parintii s-au dus in pandemia acolo, la inceput. Este dificil”, a declarat Ovidiu Draganescu.

Totusi, autoritatile au pus deja la dispozitia Spitalului de Copii mai multe containere, insa aici au fost dezvoltate alte activitati intre timp.

Noi oricum am pus la dispozitia Spitalului de Copii, in mai multe randuri acele containere unde ei acum au dezvoltat tot felul de activitati si probabil ca si aceasta vaccinare, deoarece este nevoie de un circuit special, separat de toate celelalte, pentru vaccinarea copiilor, se va face tot intr-un asemenea container”, a declarat subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu.

De altfel, toate spitalele se plang de lipsa personalului medical.

In general, toate spitalele reactioneaza la fel, spunand ca este greu pentru orice activitate noua sa o faci acuma. Va dati seama ca si aceste centre de evaluare care trebuie infiintate acum aduc o presiune in plus pe spital, mai ales ca orice spital nu se ocupa numai de Covid. Asta e singura problema”, a precizat subprefectul.

Centrul de vaccinare pentru copii nu este inca amenajat si deocamdata nu se stie nici cand vor sosi vaccinurile pentru acestia.

Incă nu e amanajat deoarece inca nu se stie cand vor fi distribuite vaccinurile acestea, cum vor fi importate si cand se va incepe. Normal ar fi cat mai rapid, deoarece se spune ca valul cinci va fi un val al copiilor si de aceea ar fi bine sa ii vaccinam”, a precizat Draganescu.

Vaccinarea copiilor cu varsta intre 5 si 11 ani ar trebui sa inceapa in a doua jumatate a lunii ianuarie, insa nu a fost stabilita data cu exactitate. Singurul vaccin aprobat pentru aceasta grupa de varsta este cel de la Pfizer, iar schema este de doua doze la un interval de 21 zile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Pe parinti ii informati despre posibilele reactii advrese gen miocardita?

 2. Satanistii nu au scrupule – fara mila lovesc in copilasii nostri.Treziti-va , pana nu e prea tarziu.

 3. Covid si-a adaptat, nu mai are rost vaccinarea copiilor, a fost o raceala mai grava pentru anumite persoane, acuma cu varianta Omicron este o raceala banala pentru toti.

  • Să mori tu?! Este o raceală banală pentru toți?
   Te-ai infectat cu varianta Omicron sau cu altele?

   La ce ai scris, sunt aproape sigur ca nu te-ai vaccinat și nici nu cunoști pe nimeni afectat de Covid sau pe cineva care a pierdut o persoană dragă…

 4. Nu se va vaccina nici un copil intre 5 – 11 ani. Restul r doar business