Noutati :

S-a decis soarta micilor. Comisia Europeana a acordat Romaniei o derogare!

10 martie, 2014 - 07:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Comitetul Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea Animalelor a decis, luni, sa acorde o derogare Romanie pentru folosirea bicarbonatului de sodiu si a altor aditivi necesari prepararii pastei de mici.

Reuniunea de luni a SCFCAH a fost organizata la cererea mai multor state care au dorit diverse derogari pentru folosirea unor aditivi in prepararea unor produse traditionale. Romania s-a numarat printre aceste state, pledand pentru folosirea bicarbonatului de sodiu si a carminului in pasta de mici.

Derogarea obtinuta luni va permite folosirea acestor doi aditivi doar pentru prepararea pastei de mici, dar va ramane interzisa pentru alte produse.

Potrivit surselor citate, decizia SCFCAH permite Romaniei sa exporte mici in Uniunea Europeana. Acelasi Comitet stabilise, la 20 februarie, sa amane proiectul de regulament al Comisiei care autorizeaza folosirea aditivilor necesari pastei de mici pentru luna iulie. Termenul a fost devansat ca urmare a presiunilor facute de mai multe state.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...