Noutati :

S-a decis. In Timisoara si in judet se pot deschide restaurantele, cinematografele si salile de spectacol

1 septembrie, 2020 - 10:40 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. Restaurantele, cinematografele si institutiile de cultura se pot deschide incepand de astazi, la Timisoara, dar si in judet. Cu toate acestea, in zonele in care se constata ca incidenta cazurilor de Covid creste peste pragul de 1,5 la mia de locuitori, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta poate decide inchiderea acestora.

CITESTE SI: Copiii vor merge la scoala fara declaratie pe propria raspundere de la parinti. Anuntul ministrului Educatiei 

Guvernul Romaniei a adoptat o serie de masuri noi, in sedinta de luni, printre acestea:

– permiterea reluarii activitatii restaurantelor si cafenelelor aflate in interiorul unor cladiri, cu respectarea normelor de protectie stabilite de specialisti, activitatea putand sa fie reluata in judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori;
in judetul Timis incidenta cazurilor este de 0,555 la mia de locuitori, astfel ca se pot deschide restaurantele, cinematografele si institutiile de cultura cu respectarea normelor de protectie.
– administratorii restaurantelor si cafenelelor, atat a celor de la exterior, cat si a celor de la interior, trebuie sa asigure o distanta de minimum 2 metri intre mese si sa limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masa;
– reluarea activitatii cinematografelor si institutiilor care organizeaza spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protectie;
– se mentine interdictia pentru activitati de tip bar/club/discoteca si a exploatarii locurilor de joaca din centrele comerciale in care isi desfasoara activitatea mai multi operatori economici.
– cresterea numarului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind ca la evenimentele private organizate in interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate in exterior cel mult 100 de persoane, cu respectarea normelor de distantare fizica.

Totusi, in cazul in care in localitati din judet, incidenta cazurilor creste peste pragul de 1,5 la mia de locuitori, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta poate decide inchiderea localurilor in respectivele localitati. Totodata, in cazul in care incidenta in aceste localitati va scadea sub prag, tot Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta poate decide redeschiderea lor.

Deasemenea, daca la nivelul judetului se va depasi pragul, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta poate decide inchiderea localurilor din intreg judetul. insa, cu toate acestea daca vor exista localitati in care nu se va depasi pragul, CJSU poate decide ca acolo localurile sa functioneze in continuare.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa nu ti sa puna capsa cînd vezi asa dezastru … outdoor ? Fără nici cea mai vagă urma de gust !

  2. Fiecare in concediu, după posibilități

  3. Same level cu boRITUL parfumat cu diferenta ca a fost puțin CONSTANTINEASCA! Old spyce 🙂

  4. Divizia … muncii ?
    M.A.R.S. !