S-a dat startul la inceperea lucrarilor la noul corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu a predat amplasamentul pentru construirea noului corp de cladire al Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Startul lucrarilor se bazeaza pe bani de la Primaria Timisoara. Daca Guvernul va da bani, ramane de vazut.

Noul corp de cladire la avea demisol, parter si sase etaje si va costa aproape 40 de milioane de lei.

Avem bucuria sa predam amplasamentul pentru inceperea lucrarilor la realizarea acestui nou corp al Spitalului de Copii „Louis Turcanu”, un corp ultramodern, un corp demisol, parter plus sase etaje. A durat foarte mult pana cand am parcurs toate etapele unei noi investitii, pentru ca noi am plecat de la zero in urma cu aproape un an si jumatate, adica nu era decat vointa de a face un astfel de corp, nu exista nici studiu de fezabilitate si absolut nimic. Am organizat o procedura de achizitie publica pentru a gasi proiectantul care sa elaboreze studiul de fezabilitate, apoi a fost elaborat studiul de fezabilitate, s-a parcurs apoi elaborarea proiectului tehnic cu detaliile puse in discutie, apoi s-a intocmit caietul de sarcini pentru organizarea licitatiei, pentru  contractarea executantului, aceasta licitatie s-a lansat pentru prima data in luna august, deci intr-un timp record de la data la care a aparut ideea de a face acest nou corp de cladire. Procedura de licitatie a durat foarte mult pentru ca asta nu mai este sub controlul nimanui. Iara ca dupa ce s-a finalizat procedura, astazi am emis ordinul primarului pentru inceperea lucrarilor si astazi si predam amplasamentul. In perioada urmatoare se vor obtine toate avizele pentru organizarea de santier si se va trece la treaba. Valoarea totala a lucrarilor este de 39,3 milioane lei, in urma licitatiei„, a declarat Robu.

Primarul a mai spus ca deocamdata Primaria Timisoara este singura institutie care finanteaza acest proiect, dar ca spera ca Guvernul Romaniei sa fie co-finantator.

In privinta finantarii obiectivului, la ora actuala, singura institutie care este angajata oficial ca finantatori este Primaria Municipiului Timisoara. Ma astept ca Guvernul Romaniei sa emita o hotarare de Guvern prin care sa isi asume sa fie co-finantator pentru ca nu sunt suficiente declaratiile lui X sau Y, nici macar atunci cand X inseamna primul-ministru al Guvernului. Intotdeauna trebuie sa existe responsabilitati asumate prin acte oficiale. In acel moment vom sti si cu cati bani din total se angajeaza Guvernul Romaniei. Eu sper sa se angajeze cu cat mai multi. Este un obiectiv extrem de important pentru Timisoara si Primaria Municipiului Timisoara si l-a asumat. Si daca ramanem singuri, dar nu  ne dorim asta, ar fi extrem de nedrept ca nici pentru acest obiectiv care deserveste regiunea sa nu beneficieze de sprijinul Guvernului„, a spus Robu.

Nicolae Robu a subliniat ca sunt prevazuti 5 miloane de lei pentru inceput, pentru demararea lucrarilor la noul corp de cladire al spitalului si ca aceasta suma s-ar putea majora in urma unei rectificari de buget.

Avem 5 milioane de lei prevazuti in bugetul pe 2014 pentru realizarea acestei lucrari. La nevoie, daca lucrarile vor merge intr-un ritm destul de sustinut, in toamna putem veni cu o rectificare de buget  sa suplimentam. Asta daca Guvernul nu ne ajuta cu nimic pentru ca, repet, este un obiectiv pe care noi il consideram important„, a mai spus primarul.

Lucrarile vor incepe in cel mai scurt timp posibil, costructorii estimeaza ca in aceasta vara vor demola si unele cladiri, potrivit proiectului.

In 16 iulie vom incepe demolarea cladirilor si sa finalizam lucrarea in termenul angajat de doi ani„, a declarat Daniel Ilies, director tehnic al lucrarii.

Lucrarile la noul corp de cladire nu vor afecta bunul mers al lucrurilor la spital, iar in final sapte sectii vor fi mutate aici.

Din cate stiu de la constructor, lucrarile nu vor afecta sau vor afecta foarte putin activitatea spitalului intrucat accesul la santier se va face pe stradutele laterale si partial in curtea spitalului, astfel ca activitatea noastra de zi cu zi va fi foarte putin tulburata sau deloc. Cladirea Chirurgie este retrocedata, cealalta cladire este deja evacuata si atunci aceasta cladire noua va prelua toate sectiile care se evacueaza si va asigura o asistenta medicala de secolul XXI copiilor nostri. Vor fi mutate acolo 7 sectii. Cladirea care a fostr facuta ca un corp pentru un hotel de mame si functia ei va fi preluata de cel de-al saselea etaj. Cladirea se va intinde pe o suprafata de o mie de metri patrati de nivel, pe 8 nivele, cam 8.000 de metri patrati„, a declarat Ovidiu Adam, directorul spitalului de copii.

CITESTE SI: S-a incheiat licitatia: pot incepe lucrarile la noul corp de cladire al Spitalului de Copii ‘Louis Turcanu’. Cine il ridica?

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Excelent, felicitari si … la pasajul Jiul!