Noutati :

Rromii din mai multe tari se aduna la Timisoara! Care este motivul?

15 iunie, 2015 - 12:38 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. 40 de elevi de etnie rroma din Serbia, Croatia, Bulgaria, Republica Moldova si Romania sunt asteptati la Timisoara in acest sfarsit de saptamana. Timp de patru zile, aici va avea loc cea de-a treia editie a Olimpiadei Internationale de limba si creatie literara rromani.

Elevii care participa la concurs au varste cuprinse intre 12 si 19 ani si au participat deja la etapele de selectie pentru olimpiada in tarile din care provin. Cu totii vorbesc limba rromani, iar in cadrul concursului trebuie sa scrie in grafia latina a limbii.

Examenul contine doua probe. In cadrul probei scrise, tinerii vor trebui sa scrie o relatare de doua-trei pagini, pe o tema legata de familia traditionala rroma, comunitatea din care fac parte sau armonia interetnica. Ei vor fi punctati atat pentru compozitia lucrarii, cat si pentru corectitudinea redactionala.

In cadrul probei orale, elevii vor vorbi tot despre teme legate de etnia din care fac parte.

Elevii vor sosi la Timisoara vineri, in 19 iunie, iar sambata va avea loc deschiderea olimpiadei, dar si prima proba de concurs.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...