Noutati :

Rovinieta prin SMS! Vezi cum poti cumpara rovinieta printr-un mesaj de pe telefon sau de pe internet si cat costa, dupa categorie!

4 decembrie, 2012 - 12:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
1

Cu un simplu SMS, oricine isi poate cumpara o rovinieta inainte sa plece la drum. In plus, cine nu are in cale o benzinarie sau doreste sa evite cozile imense de la posta, poate cumpara rovinieta si de pe internet.

Asadar, soferii isi pot cumpara din aceasta luna rovinieta electronica. Ca vor pentru o saptamana sau pentru mai multe luni, platesc taxa de drum pe internet sau si mai simplu, cu un SMS, la un anumit numar de telefon.

Autoritatile ii sfatuiesc pe toti conducatorii auto sa nu circule pe drumurile nationale si pe autostrazi fara rovinieta, pentru ca vor fi identificati si amendati. Vor fi instalate peste 60 de camere de supraveghere care monitorizeaza traficul si inregistreaza toate masinile.

Cum cumpar rovinieta electronica? Sunt doua variante: pot plati pe net, pe o pagina securizata, sau pe drum, daca au telefon cu o conexiune la internet.

Cine pleaca din localitate poate plati rovinieta cu un sms.Trebuie sa scrie numarul de inmatriculare al masinii si ce tip de rovinieta doreste. Va primi un mesaj de confirmare pe care ar fi bine sa il pastreze chiar daca, teoretic, acesta a fost inregistrat intr-o baza de date.
Oficialii de la Ministerul Transporturilor confirma ca valabilitatea rovinietei se pastreaza si in cazul in care va schimbati numarul de telefon.

Aceeasi oficiali avertizeaza, ca de acum inainte, soferii vor fi depistati mult mai usor daca circula fara rovinieta. Pe langa cele 11 camere fixe si alte 14 mobile, pe toate drumurile nationale se amplaseza inca 63 de camere fixe de supraveghere.

VEZI MAI JOS CAT COSTA ROVINIETA IN FUNCTIE DE CATEGORIA VEHICOLULUI. TABEL!

Potrivit CNADNR, incepand cu data de 05.12.2012, numai in reteaua Orange, numarul de telefon alocat este 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis)

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay):
– va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);
– va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)
– va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”;
– va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile  a tariferii rovinietei).

In condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Cat costa rovinieta, in functie de categorie?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. publicitate mascata, ORANGE ORANGE samd, nu se spune nimic daca acest mod de plata este operabil si in privinta utilizatorilor aflati in alte retele de telefonie.