Rovinieta ar putea disparea! Cine ia aceasta decizie si cum este posibil asa ceva?

Rovinieta ar putea disparea in luna februarie a acestui an. Comisia Europeana analizeaza o propunere venita din partea Germaniei, prin care in Uniune sa se stabileasca un sistem unic de taxe rutiere, care ar duce la eliminarea acesteia.

Comisia Europeana discuta in aceasta perioada introducerea unui sistem unic de taxe rutiere in toate statele Uniunii. Violeta Bulc, comisarul European pentru Transporturi, a declarat ca deja s-au facut demersuri pentru constituirea unui sistem european de taxe rutiere pentru autoturisme si vehicule de transport marfa, sistem care ar urma sa fie aplicat in toate tarile din Uniunea Europeana care percep cetatenilor taxe de drum.

O disputa dintre Comisia Europeana si guvernul german pare sa fi declansat aceste demersuri, dupa ce Berlinul a anuntat introducerea unei taxe pentru autoturismele care circula pe autobahn incepand din 2016. Valoarea taxei va fi de aproximativ 88 de euro pe an.

Violeta Bulc considera discriminatorie aceasta taxa deoarece ar urma sa fie platita doar de soferii ale carar masini nu sunt inmatriculate in Germania. Oficialii germani insa se disculpa declarand ca toata lumea va plati taxa, doar ca soferilor germani le va fi rambursata printr-o scutire la impozitul pe masina.

Introducerea taxei a fost amanata pentru luna februarie, iar aceasta ar putea elimina practic rovinieta. In prezent, valoarea rovinietei pentru autoturisme este de aproximativ 130 de lei pentru un an, in timp ce taxa anuala propusa de Germania va fi de 88 de euro pe an.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...