Noutati :

Romanul care a devenit Cavaler! Regina Marii Britanii l-a innobilat pe George Iacobescu

1 ianuarie, 2012 - 06:13 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

George Iacobescu a fost decorat in iune 2003 cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar in anul 2007 a fost numit custode al British Museum.

Omul de afaceri George Iacobescu, presedinte si director executiv al grupului Canary Wharf, a fost innobilat de regina Marii Britanii, primind titlul de Cavaler (Knight Bachelor), conform unui comunicat al ambasadei Romaniei la Londra.

George Iacobescu „a primit titlul de Cavaler (Knight Bachelor) pentru aportul sau in slujba activitatilor caritabile, comunitatii si industriei serviciilor financiare, devenind astfel primul roman distins de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu un astfel de titlu, care da dreptul la folosireaapelativului „Sir” inaintea prenumelui„, precizeaza ambasada.

George Iacobescu s-a nascut in 1945 la Bucuresti si a emigrat in Canada in 1975. in 1983, odata cu inceperea lucrarilor de construcție a centrului „World Financial Center”, s-a stabilit la New York, devenind si vicepresedintele executiv al companiei care s-a ocupat de finalizarea acestui proiect.

In anul 1987, a fost initiat, ca urmare a deciziei premierului Margaret Thatcher, un proiect de reconversie si reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze, proiect denumit „Canary Wharf” si care a fost incredintat firmei pentru care lucra George Iacobescu. El s-a mutat la Londra, devenind vicepresedinte executiv responsabil cu realizarea bugetelor, cu proiectarea si construirea a jumatate din viitorul centru financiar Canary Wharf‘”, se mai spune in comunicatul ambasadei.

In 1994, a fost promovat ca membru in Consiliul de Administratie al Canary Wharf Holdings Limited ca director executiv, devenind vicepresedinte executiv in 1996 si presedinte executiv in martie 1997.

Canary Wharf este considerat ca fiind cel de-al doilea centru financiar din capitala Marii Britanii, dupa centrul financiar istoric „City” care s-a dezvoltat de-a lungul a 500 de ani. Ca volum al tranzacțiilor financiare, Canary Wharf a ajuns sa detina o treime din cel derulat in City, depasind insa volumul de tranzactii derulate in Frankfurt„, potrivit ambasadei romane la Londra.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bna ,ma poate ajuta cineva sa pot lua legatura ,prin mail mess cu George Iacobescu , preşedinte şi director executiv al grupului Canary Wharf ???? Eu nu aud si as dori sa iau legatura cu dansul ,se poate? daca poate si are cineva s ama anunte pe mail [email protected], multumesc , eu nu vorbesc engleza, La multi ani tuturor !