Romano Prodi, fostul presedinte al Comisiei Europene, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara

TIMISOARA. Una dintre cele mai importante personalitati politice europene, Romano Prodi, a fost luni la Timisoara. Universitatea de Vest din Timisoara i-a acordat cea mai inalta distinctie academica, titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum.

Sala de festivitati a Universitatii de Vest din Timisoara a fost plina ochi de studenti si profesori veniti sa-l vada pe Romano Prodi si sa asiste la eveniment.

In martie 1999, Consiliul European l-a desemnat pe Romano Prodi drept Presedinte al Comisiei Europene de la Bruxelles, desemnare confirmata in septembrie 1999 prin votul Parlamentului european. In cinci ani ai presedintiei sale, Comisia Europeana a fost protagonista introducerii monedei euro si extinderii Uniunii la 25 de tari.

„Comunitatea Academica a Universitatii de Vest din Timisoara este preocupata permanent sa aiba alaturi personalitati complexe, specialisti renumiti si oameni de valoare. De aceea, astazi ne simtim deosebit de onorati sa avem in mijlocul nostru una dintre personalitatile remarcante a vietii publice, academice si politice din Europa. Titlul onorific conferit astazi, Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum, reprezinta modalitatea prin care Universitatea de Vest din Timisoara, recunoaste pe deplin meritele deosebite ale domnului profesor Romano Prodi, dovedite in intreaga sa cariera profesionala si politica. Va urez multa sanatate si putere de munca pentru a continua cu aceiasi pasiune activitatea dumneavoastra de profesor si de om politic cu o extraordinara cunoastere a situatiei economice si politice contemporane la nivel global”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Profesorul italian are in palmares 38 de titluri onorifice Doctor Honoris Causa de la universitati din intreaga lume, iar activitatea publicistica este si ea foarte vasta, numarand peste 30 de volume.

„Tin sa precizez de la bun inceput ca am fost si voi ramane un europenist incurabil”, a spus Romano Prodi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. N-au strainii funduri, cate universitatile ar vrea sa pupe!