Noutati :

Romanii sunt obligati sa-si ia permise de munca pentru a lucra in Spania

20 iulie, 2011 - 07:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

A devenit oficial. Romanii care merg an de an sa munceasca in Spania au nevoie de acum inainte de permis de munca. Fara acesta, nu vor putea lucra. Masura este insa temporara si nu ii va privi pe romanii care lucreaza deja acolo.

Ministrul spaniol al muncii si imigratiei, Valeriano Gómez, urmeaza sa prezinte vineri, in Consiliul de ministri, propunerea de a reinstitui, asa cum prevedea acordul la care se ajunsese in 2008 (cand au fost ridicate restrictiile impuse romanilor pe piata muncii din Spania, de la 1 ianuarie 2009, n.r.), o perioada de tranzitie in ceea ce priveste accesul romanilor pe piata muncii din Spania. Concret, romanii care vor dori sa vina in Spania sa munceasca vor fi nevoiti sa ceara o autorizatie, ce poate fi eliberata pe baza unui contract de munca. Masura nu se va aplica romanilor care sunt deja activi pe piata muncii din Spania, se mai arata in comunicatul mentionat.

Autoritatile spaniole sustin ca aceasta este o masura strict tehnica, bazata pe consideratii interne, generate de situatia de pe piata muncii din Spania, si se incadreaza in politica generala adoptata de guvernul spaniol in materie de imigratie, prin intermediul dialogului cu actorii sociali, si care urmareste ajustarea fluxurilor de intrare a strainilor, in functie de nevoile de pe piata muncii. In cazul romanilor, acestia sunt activi in numar mare si sunt pe deplin integrati in societatea spaniola, considera Ministerul spaniol mentionat.

Masura urmeaza sa fie aplicata temporar si va fi evaluata permanent, in functie de evolutiile de pe piata muncii din Spania. in acest scop, guvernul spaniol mentine un dialog permanent cu autoritatile romane, se mai arata in comunicatul mentionat.

Ministerul spaniol al Muncii si Imigratiei mai sustine ca masura nu va afecta libera circulatie a cetatenilor UE, acesta fiind un principiu mereu aparat de Spania.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...