Romanii dau 2 miliarde de euro pe shawarme si kebab

Cand vine vorba de bani, romanii nu se uita la bani. Cel putin asta reise din estimarile Ziarului Financiar. Romanii mananca hamburgeri, shawarme, falafel si kebab in valoare de 2 miliarde de euro pe an, in timp ce "efortul" de a arde caloriile depuse ii costa doar 270-300 milioane de euro. Romanii cheltuie anual in jur de 2 miliarde de euro pe produse de tip fast-food, potrivit estimarilor pieţei, din care numai saormele ocupa 10% din totalul vanzarilor. Pofta de hamburgeri, cartofi prajiţi, saorme, falafel si kebab a romanilor nu este insa dublata si de dorinţa de a arde caloriile acumulate. Intr-un an, iubitorii de sport din Romania platesc cam 270-300 de milioane de euro pe abonamentele in salile de fitness, respectiv 25-30 de euro pe luna, in medie, conform calculelor realizate de Ziarul Financiar. Tradus in produse fast-food, de exemplu, un abonament lunar la sala costa cat 50 de hamburgeri de 2,5 lei si cat 13 saorme de 10 lei. Cu alte cuvinte, pe piaţa fast-foodului se cheltuie anual sume de 15 ori mai mari comparativ cu sportul.

Cand vine vorba de bani, romanii nu se uita la bani. Cel putin asta reise din estimarile Ziarului Financiar. Romanii mananca hamburgeri, shawarme, falafel si kebab in valoare de 2 miliarde de euro pe an, in timp ce „efortul” de a arde caloriile depuse ii costa doar 270-300 milioane de euro.
Romanii cheltuie anual in jur de 2 miliarde de euro pe produse de tip fast-food, potrivit estimarilor pieţei, din care numai saormele ocupa 10% din totalul vanzarilor. Pofta de hamburgeri, cartofi prajiţi, saorme, falafel si kebab a romanilor nu este insa dublata si de dorinţa de a arde caloriile acumulate.
Intr-un an, iubitorii de sport din Romania platesc cam 270-300 de milioane de euro pe abonamentele in salile de fitness, respectiv 25-30 de euro pe luna, in medie, conform calculelor realizate de Ziarul Financiar.
Tradus in produse fast-food, de exemplu, un abonament lunar la sala costa cat 50 de hamburgeri de 2,5 lei si cat 13 saorme de 10 lei. Cu alte cuvinte, pe piaţa fast-foodului se cheltuie anual sume de 15 ori mai mari comparativ cu sportul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.