Romanii care s-au vaccinat sau au fost infectati cu COVID 19 nu mai trebuie sa stea in carantina, la intrarea in Germania

Romania a fost inclusa de autoritatile germane in categoria trei (zona de risc), lucru care inseamna ca toti romanii care s-au vaccinat ori s-au vindecat de COVID 19 nu mai trebuie sa stea in carantina.

CITESTE SI: O noua transa de vaccin Pfizer soseste in Romania. Cate doze ajung la Timisoara

Conform MAE, cei care ajung in Germania si nu mai intra in carantina, trebui sa indeplineasca una dintre urmatoarele conditii:

– detin dovada vaccinarii si au trecut cel putin 14 zile de la administrarea ultimei doze necesare a unui vaccin dintre cele omologate la nivelul UE

– detin dovada unei infectari anterioare cu virusul SARS-CoV-2, bazata pe o testare de laborator (PCR, PoC PCR sau alte metode de amplificare a acidului nucleic) care a fost efectuata cu cel putin 28 de zile anterior, dar nu mai mult de 6 luni

– detin dovada unei infectari anterioare cu virusul SARS-CoV-2, precum si pe cea a vaccinarii cu cel putin o doza a unui vaccin omologat la nivelul UE.

Documentele pot fi prezentate fie in format fizic, tiparite, fie in format electronic. Ele trebuie sa fie sa fie redactate in germana, engleza, franceza, italiana sau spaniola.

Citeste mai mult AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. un pas mic pentru om ... spune:

    1. Fisa aceeade vaccinare (descarcabila si de pe internet) este valabila? Stiu asta si nemtii?