Noutati :

Romanii care nu-si platesc taxele si impozitele la timp nu vor primi ajutoarele sociale timp de 5 luni

28 decembrie, 2011 - 03:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Nu platiti taxele si impozitele, adio ajutor social! Guvernantii au decis printr-o ordonanta ca toti cei care nu isi achita darile catre stat nu vor primi ajutoare sociale timp de 5 luni. Afla aici totul despre actul normativ adoptat!

„Actul normativ prevede unele modalitati de penalizare pentru persoanele care primesc beneficii sociale si nu platesc taxele si impozitele locale, astfel incat sa fie implementate prevederile Legii asistentei sociale. Astfel, se suspenda pe o perioada de 5 luni beneficiul de asistenta sociala acelor persoane care nu isi vor achita taxele si impozitele locale”, este solutia Guvernului.

De asemenea, Guvernul a decis sa introduca si sanctiunea de suspendare a alocatiei pentru sustinerea familiei in situatia in care titularul nu depune in termen declaratia pe propria raspundere in vederea mentinerii acordarii acestui drept.

Alocatia de stat pentru copii, indemnizatia de crestere a copilului, venitul minim garantat, alocatia pentru sustinerea familiei vor fi raportate la indicatorul social de referinta, care are valoarea de 500 lei, mai arata textul ordonantei.

Mai mult decat atat, toate beneficiile sociale vor fi raportate la indicatorul social de referinta, care are valoarea de 500 lei, Guvernul sustinand ca nu vor fi modificate cuantumurile beneficiilor si indemnizatiilor sociale si ca acestea raman la acelasi nivel exprimat in lei si reglementat in prezent.

Noul Cod Fiscal: Orice venit va fi impozitat de la 1 ianuarie

Noul Cod Fiscal va mentine obligatia de plata a impozitului pe veniturile obtinute din orice sursa de catre o persoana fizica rezidenta romana, cu domiciliul in Romania, pentru inca trei ani urmatori celui in care are loc schimbarea rezidentei acesteia intr-un stat cu care Romania nu are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Niste dobitoci lumea moare de foame si ei cauta sa ajungem mai rau ca in africa