Noutati :

Romania va adera in doua etape la Schengen? Un proiect de recomandare se afla pe masa Consiliului JAI din 14 decembrie

11 decembrie, 2011 - 03:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Potrivit proiectului, Romania si Bulgaria vor adera intr-o prima faza doar cu frontierele aeriana si maritima. Frontierele terestre vor fi incluse in a doua etapa, pana la mijlocul anului viitor.

Un proiect de recomandare privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen pe 25 martie 2012 va fi discutat in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Interne din 14 decembrie, anunta Mediafax, citand televiziunea publica bulgara BNT.

Potrivit proiectului de recomandare, frontierele terestre ale celor doua state ar urma sa fie incluse in Spatiul Schengen intr-o a doua etapa, cel tarziu la 31 iulie 2012.

BNT precizeaza ca nu este clar daca Olanda si-a schimbat pozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, notand insa ca includerea unui astfel de proiect pe agenda Consiliului JAI este „un semnal pozitiv”.

La 14 noiembrie, Finlanda a anuntat, prin vocea ministrului Afacerilor Europene, Alexander Stubb, ca este de acord cu o solutie de compromis care sa permita aderarea etapizata a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Olanda a subliniat insa, cel mai recent la 24 noiembrie, ca ramane hotarata sa tina Bulgaria si Romania in afara spatiului Schengen pana cand cele doua tari vor prezenta dovezi privind progresele facute in lupta impotriva coruptiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...