Noutati :

Romania si Republica Moldova isi dau mana pentru cooperare in dezvoltarea regionala, la Timisoara

21 noiembrie, 2013 - 02:00 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Regiunea Vest va fi gazda celui mai important forum comun Romania- Republica Moldova care va avea ca tema ”Cooperarea in dezvoltare regionala” si care se va desfasura la Timisoara.

Forumul va incepe luni, 25 noiembrie, la ora 11.30 si se va incheia in 26 noiembrie. Locul de desfasurare va fi City Business Center, din Timisoara.

Delegatia Republicii Moldova va fi condusa de Liviu Oboroc, viceministrul Dezvoltarii Regionale si Constructiilor din Republica Moldova. Din delegatie vor face parte reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Constructiilor, reprezentanti a trei regiuni de dezvoltare (Sud, Centru si Nord) precum Efrosinia Gretu, presedintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare al Regiunii Sud, Vasile Batca, vicepresedintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare al Regiunii Centru si Ion Parea, vicepresedintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare al Regiunii Nord, dar si reprezentanti ai Agentiilor de Dezvoltare Regionala din aceste regiuni. De asemenea, reprezentanti ai Agentiei de Cooperare Internationala a Germaniei se vor alatura delegatiei din Republica Moldova.

Romania si Regiunea Vest vor fi reprezentate in cadrul forumului prin Sorin Frunzaverde care va prezida intalnirea in calitatea sa de presedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest, prin membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest, prin exponenti ai administratiei publice locale si ai mediului de afaceri din regiune, prin reprezentanti ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara, precum si prin reprezentanti ai universitatilor din regiune.

Forumul Romania-Republica Moldova „Cooperare in dezvoltare regionala” este o actiune care vine ca urmare a semnarii memorandumului de intelegere cu tema dezvoltarii regionale incheiat intre Regiunea Vest (Romania) si Regiunea Nord (Republica Moldova) si ca urmare a vizitelor ulterioare pe care reprezentantii Regiunii Nord din Republica Moldova le-au facut in Regiunea Vest (Romania) in perioada 2011 – 2012.

Aceste demersuri vizeaza schimbul de experienta referitor la dezvoltarea regionala in cele doua tari – Romania si Republica Moldova, participarea celor doua parti in calitate de parteneri la proiecte finantate de Comisia Europeana, schimbul de bune practici si dezvoltarea de competente tehnice pentru elaborarea proiectelor regionale si pentru identificarea resurselor financiare necesare implementarii proiectelor cu finantare europeana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...