Romania, printre cele mai bogate 110 tari din lume!

Romania se afla in prima jumatate a unui clasament al celor mai prospere state din lume, intr-un top realizat de institutul Legatum.Pe primul loc se afla Norvegia, iar pe ultimul loc Zimbabwe. Romania se afla pe locul 51, imediat dupa Kazahstan si inaintea Thailandei. Romania este in acest top dupa Costa Rica, Lituania, Bulgaria (46) dar inaintea Rusiei (63), Chinei, Ucrainei (69) sau a Mexicului (53). Topul ia in considerare atat bogatia, cat si starea de bine a locuitorilor si gradul de dezvoltare a tarii respective. Autorii topului sunt o organizatie independenta, institutul Legatum care afirma ca isi propune sa cerceteze si sa sustina o intelegere extinsa a prosperitatii globale. Institutul este parte a grupului Legatum, o organizatie globala de investitii private axata pe investitii pe pietele internationale de capital si pe promovarea dezvoltarii durabile. Compania are birouri la Londra si in Dubai. Autorii afirma ca surpriza topului este ca tari ca Portugalia, Italia, Grecia sau Spania incep sa fie depasite din punct de vedree al prosperitatii masurate in acest fel de state ca Cehia, Slovenia sau Ungaria. Conform indexului, Romania sta cel mai bine la educatie (locul 43 in lume) si cel mai slab la capitalul social (locul 94). Din punct de vedere al conditiilor economice generale Romania se afla pe locul 67.

Romania se afla in prima jumatate a unui clasament al celor mai prospere state din lume, intr-un top realizat de institutul Legatum.Pe primul loc se afla Norvegia, iar pe ultimul loc Zimbabwe. Romania se afla pe locul 51, imediat dupa Kazahstan si inaintea Thailandei. Romania este in acest top dupa Costa Rica, Lituania, Bulgaria (46) dar inaintea Rusiei (63), Chinei, Ucrainei (69) sau a Mexicului (53).

Topul ia in considerare atat bogatia, cat si starea de bine a locuitorilor si gradul de dezvoltare a tarii respective. Autorii topului sunt o organizatie independenta, institutul Legatum care afirma ca isi propune sa cerceteze si sa sustina o intelegere extinsa a prosperitatii globale. Institutul este parte a grupului Legatum, o organizatie globala de investitii private axata pe investitii pe pietele internationale de capital si pe promovarea dezvoltarii durabile. Compania are birouri la Londra si in Dubai.

Autorii afirma ca surpriza topului este ca tari ca Portugalia, Italia, Grecia sau Spania incep sa fie depasite din punct de vedree al prosperitatii masurate in acest fel de state ca Cehia, Slovenia sau Ungaria. Conform indexului, Romania sta cel mai bine la educatie (locul 43 in lume) si cel mai slab la capitalul social (locul 94). Din punct de vedere al conditiilor economice generale Romania se afla pe locul 67.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...