Romania nu mai primeste bani europeni! Programul POSDRU a fost sistat de Comisia Europeana!

Fonduri in valoare de 3,5 miliarde de euro, bani nerambursabili, nu vor mai intra in tara de la Uniunea Europeana, dupa ce au fost sistate platile prin POSDRU!

Comisarul european Dacian Ciolos a afirmat ca exista posibilitatea ca, in curand, Comisia Europeana sa anunte o intrerupere platilor in cadrul programului POSDRU.

Este vorba despre nereguli sesizate de Autoritatea de Audit din Romania, despre care a fost informata si Romania. CE evalueaza in momentul de fata impactul acestor nereguli constatate si este foarte probabil o decizie de intrerupere – subliniez, nu suspendare – intrerupere a platilor”, a spus Ciolos.

Mnistrul Afacerilor Europene, Leonard Orban a declarat ca intreruperea platilor, pe care o va dispune Comisia Europeana pentru Romania, nu va afecta beneficiarii care deruleaza proiecte europene, potrivit www.antena3.ro.

Statul roman va efectua in continuare plati interne catre beneficiarii care deruleaza proiecte in cadrul POSDRU, dar nu va mai primi rambursari de la Comisia Europeana, pe perioada suspendarii, care ar urma sa tina pana in martie, a explicat ministrul.

Intreruperea rambursarilor ar urma sa fie decisa ca urmare a neregulilor gasite la procedurile de selectie a proiectelor si la procedurile de verificare.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut, miercuri, ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, sa o demita pe Carmen Ionel, din functia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autoritatii. Ca urmare a acestei cereri, sefa de la AMPOSDRU a demisionat din functie.

Carmen Ionel a fost numita la conducerea AM POSDRU la inceputul lunii mai 2011, dupa ce Cristina Zevedei a fost schimbata din functia de director general al Autoritatii.

Pe 19 septembrie, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, facea aprecieri pozitive la adresa directorului AMPOSDRU, Carmen Ionel, care era interimar in momentul numirii sale ca ministru si care, s-a dovedit a fi „o femeie competenta”, obtinand un punctaj foarte mare la concursul pe post.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...