Noutati :

Romania, considerata etalon de saracie al Europei, alaturi de Bulgaria, Letonia si Ungaria!

3 martie, 2013 - 04:34 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Publicatia franceza „La Tribune” a dedicat o intreaga pagina unui un articol despre statisticile referitoare la saracia care ii afecteaza pe copiii din Uniunea Europeana. A fost folosita ca ilustratie o fotografie din Romania.
Conform unor date statistice prezentate de publicatia franceza, Romania se afla pe locul doi in Europa la numarul de copii care traiesc in saracie,

Conform datelor publicate peste un sfert dintre copiii sub 18 ani care traiesc in UE sunt expusi riscului de saracie si de excluziune sociala, mai ales in tari ca Romania, Bulgaria, Letonia si chiar Ungaria.

Tara noastra este pe locul doi intr-un top al procentului de saracie in rindul minorilor. Doar Bulgaria este inaintea noastra. In 2011, procentul de saracie in randul minorilor a fost de 52% in Bulgaria, 49% in Romania, 44% in Letonia si 38% in Irlanda. La polul opus in Suedia, Danemarca si Finlanda doar 16% este procentul copiilor aflati in pragul saraciei.

„La Tribune” mai scrie ca in Romania 78% dintre copiii ai caror parinti au un nivel scazut de educatie sunt expusi riscului de saracie, fata de 2% in cazul parintilor care au studii superioare.

Potrivit unui studiu publicat de Oficiul European de Statistica, in 2011 aproape 27% dintre minori si 24% dintre adulti au fost afectati de saracie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...