Noutati :

Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica din UE in al treilea trimestru din 2011!

6 decembrie, 2011 - 07:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Tara noastra conduce este in fruntea Uniunii Europene! Romania a intrecut tari ca Germania, Franta sau Marea Britanie in clasamentul cresterii economice in cel de-al treilea trimiestru al acestui an! Vezi topul!

Agricultura, industria si constructiile au fost motoarele cresterii Produsului Brut Intern (PIB) al tarii noastre in perioada iulie-septembrie cu 1,8% fata de trimestrul al treilea din 2010.

Media inregistrata de intreaga Uniune Europeana a fost de 0,3%, potrivit datelor Eurostat.

Pe urmatoarele pozitii, dupa valoarea cresterii economice din T3 fata de acelasi trimestru din 2010, se afla Suedia (1,6%), Lituania (1,4%) si Letonia (1,3%).

Economia Germania a avansat cu doar 0,5% in aceeasi perioada, la fel si Marea Britanie, in timp ce Franta si Austria au inregistrat o crestere de 0,4%, respectiv 0,3%.

Scaderi ale PIB-ului au fost inregistrate de Slovenia, Olanda, Portugalia, Danemarca si Cipru.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...