Romania a depasit Ungaria la ceva. Suntem in TOP 3 tari atractive pentru investitii din Europa Centrala si de Est

Poate ca este incredibil de crezut, dar tara noastra se afla in primele pozitii ale unui top. Romania a depasit Ungaria in topul celor mai atractive tari pentru investitii straine in Europa Centrala si de Est (ECE) in 2014, situandu-se pe locul al treilea in regiune, fiind devansata de Polonia si Cehia, iar daca va mentine acest ritm ar putea ajunge pe locul 2 in 2015, potrivit datelor EY.

„Primele doua clasate se afla pe o tendinta descrescatoare in 2014 fata de 2013, in timp ce atractivitatea Romaniei a crescut cu 2 puncte procentuale. Daca se pastreaza aceasta tendinta, Romania ar putea depasi Cehia in anul 2015, devenind a doua tara ca atractivitate pentru investitorii straini in CEE”, conform raportului anual EY – European Attractiveness Survey, transmite MEDIAFAX.

La nivelul anului trecut, Romania si-a pastrat locul 10 in Europa privind numarul locurilor de munca nou create prin investitiile straine directe. Acestea au generat 6.157 locuri de munca anul trecut, in scadere cu 13% fata de anul anterior, cand investitiile straine directe au generat 7.114 locuri de munca in Romania. Pe primele locuri in acest clasament s-au situat Marea Britanie, Franta, Polonia, Rusia si Serbia.

Anul trecut, investitiile straine directe in Romania au urcat cu 26,8% comparativ cu anul anterior la 2,71 miliarde euro, atingand varful ultimilor patru ani, dupa ce in 2012 s-a consemnat prima crestere de la inceputul crizei.

„Revenind la investitiile straine atrase, CEE a scazut in preferintele investitorilor in 2013, pe fondul unei cresteri economice lente si a conditiilor economice instabile. Regiunea a atras cu 5% mai putine proiecte de investitii straine directe, in timp ce locurile de munca generate au scazut cu 4%”, se mai arata in raport.

Citeste mai mult!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Unguru spune:

    „Investitii” inseamna cumpararea pamantului romanesc?
    Desigur. De anul asta cu noua regula, binenteles ca suntem atractivi…puii mei.