Robu vrea sa mute si Policlinica 3 din zona Balcescu, din cladirea lui Visinel. Vezi cat e chiria!

TIMISOARA. Primarul Timisoarei nu mai vrea sa negocieze cu nimeni in ceea ce priveste cladirile retrocedate. Contractul pentru Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal de pe strada Sfanta Rozalia expira in luna iulie a acestui an si conducerea Primariei Timisoara nu mai vrea sa-l prelungeasca.

Primarul Nicolae Robu a declarat ca negocierea nu mai intra in calcul si ca doreste mutarea clinicii.

„In 18 iulie va expira perioada in care Policlinica 3 a avut dreptul imperativ de a-si continua activitatea in imobilul domnului Visinel, drept urmare suntem in cautarea unei solutii alternative in speranta ca vom reusi sa mutam aceasta policlinica intr-un spatiu apartinator Primariei pentru care sa nu avem de platit chirie”, a declarat Nicolae Robu.

Primaria plateste cate 6.000 de lei in fiecare luna pentru ca ambulatoriul sa poata functiona acolo, pana in 18 iulie 2013, cand expira contractul. Acolo functioneaza mai multe cabinete ale Municipalului, printre care cel de psihiatrie, neurologie, ortopedie, chirurgie toracica, chirurgie generala, medicina interna si altele.

„Cladirea este separata de fosta Oncologie, desi este lipita de ea. Acolo sunt cabinetele ambulatorii, avem Psihiatria, Neurologia, Ortopedia, Chirurgia Toracica, Generala, Medicina Interna si altele. Langa este Centrul de Geriatrie si Gerontologie, care ne apartine, este cladirea noastra”, ne-a declarat Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal.

„Este spatiul unde pe vremuri a fost Ortopedia. Cladirea a fost renovata pe partea din dreapta, coltul din dreapta, la Serviciul de geriatrie. Vom vedea ce trebuie mutat, e vorba de 800 mp”, a mai spus Robu.

Potrivit contractului de inchiriere, municipalitatea plateste catre unul dintre proprietari suma de 6.000 de lei in fiecare luna, pentru un imobil de 880 mp si un teren de 517 mp. Se plateste 4.404 lei pentru cladire, 5 lei/mp, si 1551 lei pentru teren. Initial, a fost incheiat un contract de inchiriere in anul 2009, acesta fiind prelungit printr-o Hotarare de Guvern in 2012. In iulie 2013 ar trebui insa sa se poarte noi negocieri.

„Durata locatiunii este de la 16.02.2012 – 18.07.2013, reprezentand diferenta de timp potrivit Contractului de inchiriere din 2.02.2009, incheiat intre Mihai Aurica – locator si Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara – locatar, contract care inceteaza de la data semnarii prezentului document. Contractul se prelungeste tacit cu perioada de cate un an nefiind necesara nicio alta formalitate”, se arata in contractul de inchiriere incheiat in anul 2012. Contractul este incheiat insa intre Spitalul Municipal si Spindler Ioan.

Potrivit primarului Nicolae Robu, chiria nu este foarte mare, dar ar fi mai oportuna mutarea.

„Nu era o chirie foarte mare, pentru ca era stabilita in baza dreptului chiriasului de a ramane in aceleasi conditii in spatiu. S-ar putea ramane in chirie la un pret negociat. Incercam sa cautam o alta solutie, pentru ca si asa se platesc sume mult prea mari pentru diverse chirii in care functioneaza ba scoli, ba spitale. Negocierea iese din discutie. Facem tot posibilul sa gasim alta varianta. Acum mi s-a adus la cunostinta ca in 18 iulie expira acel contract, prin urmare trebuie sa ne miscam foarte repede. Spatiul va trebui si amenajat si ne ia un timp si asta”, a mai spus Robu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Au fost trasi la raspundere cei ce au dat cladirea lui Visinel? Cine a semnat contractul si a stabilit chiria? Sinteti siguri ca incaseaza Visinel,banii? Robu are incredere oarba in secretarul sau. El nu stie nimic despre afacere? O fi vazut si Robu, lumina violeta a lui Geoana!