Robu: ‘Vom revitaliza Centrul Istoric’ (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Centrul istoric al Timișoarei este inima orașului nostru, dar, din păcate, a suferit o serie de neglijențe în ultimii ani. Este timpul să intervenim și să redăm acestui loc frumusețea și vitalitatea de altădată”, este de părere Robu.

Nicolae Robu a subliniat importanța revitalizării centrului istoric nu doar pentru păstrarea identității culturale a orașului, ci și pentru stimularea dezvoltării economice locale, mai ales a afacerilor din domeniul HORECA, prin creșterea numărului de turiști și a investițiilor care să-i crească atractivitatea.

Centrul istoric a fost gândit de noi să fie un loc de care timișorenii să fie mândri și în care ei și turiștii să se simtă bine. El trebuie să găzduiască permanent evenimente culturale – expoziții, spectacole, happening-uri, festivaluri – și alte activități care să-i dea viață și dinamism”, a adăugat Robu.

Pe lângă revitalizarea centrului istoric, candidatul asumă o mulțime de alte obiective importante pentru comunitatea locală, printre care eliminarea taxei pe parcarea rezidențială, reducerea taxelor și impozitelor și stimularea economiei locale, modernizarea transportului public, redeschiderea grădinii zoologice, după un amplu proiect de modernizare și extindere, modernizarea radicală a Parcului Copiilor, îmbunătățirea serviciilor sociale și crearea de noi locuri de muncă.

Cu aceste planuri, Nicolae Robu aspiră să transforme Timișoara într-un oraș modern și atractiv, în care locuitorii să se bucure de o viață mai bună și turiștii să descopere bogăția culturală și istorică a orașului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Aia cu locurile de munca o cred, camarila are lista facuta.
  Revitalizarea se va face in stil Flintstone, ca in Libertatii? Tot centrul vechi va ajunge in epoca de… piatra?

 2. Vrea să redea centrul istoric mafioților? Robu e doar o marionetă a „greilor” din pnl si a sefilor lor din PSD!

  • Ceva palmieri ar ajunge deja ,merge repede din pix după vechiul stil plus metroul ßi și ne-am scos fain.

  • Nu toti locuim in centrul istoric! Toate zonele sunt importante.

 3. Ce sa mai revitalizeze? E cel mai viu loc din oras – zici ca nu a trecut pe acolo din 2020. Nu ai loc in zona centrala seara si in weekend. Stiu ca isi doreste iar sa faca un festival cu ghirlande de flori importate din Olanda pe sute de mii de euro, dar nu e cazul. Nu a fost in stare 8 ani sa pregateasca un proiect pentru amenajarea Pietei Victoriei, in schimb a asfaltat strazi pietonale care puteau fi pavate ( gen Pacha). Si sa nu uitam cum a chelit Piata Rosie, fosta Libertatii.

 4. Timișoara inflorește
  Doar când Robu ctitorește!

 5. Nimic nu poate să întreacă frumusețea pepinierei! Votăm masiv Dominic pentru proiecte de aceeași măsură!

 6. Robu minte cand respira.
  „Vom” face inseamna zero barat.
  Din 2015 se stia ca Timisoara va fi Capitala Culturala. Si Robu nu a fost capabil sa faca piata Victoriei si centrul istoric sa arate macar civilizat.
  Cladiri nereabilitate, pavaj de mai mare rusinea, lampi stradale pline de rahat de pasari.
  Robu esti incompetent.
  Si acuma o sa plangi ca nu te mai vrea lumea.
  Trebuia sa fi competent ca sa te realeaga lumea.
  De tine doar vorbele.
  Si Fritz nu e departe nici el

 7. Eu zic sa te potolești că ai niste gusturi grotești in amenajări.

 8. Nu va certati, mosulica asta ” BOBSIT ” in cap nu are nici o sansa, lasati-l sa latre……., adica nu, de ce sa latre, GURA Nick, GURA !
  Castiga Domi cu min. 10 poate chiar 15% in fata lui Nick !!!!!! Can’t wait !!!!

  • CONCLUZIA … FINALA :
   1. Daca nu rezolvati ptoblrma parcarilor IN CENTRU VECINATATI (pe o raza r = 2.5 – 3.0 km) NU ATI FACUT NIMIC (min 5000 – 10000 locuri). Cum ? asa cum cu 140 -120 ani a rezolvat problemele orasului T.K. pentru 100 ani adaptabili.
   2. Daca nu rezolvsti CONTROLUL CIRCULATIEI RUTERE in oras inlusiv intrari, NU ATI FACUT NIMIC (corelatii in semaforizari, marcaje indicatoare , …
   3. Alte probleme curente (alimentare cu energie …, urbanism , nu arhitectura, … ) s.a.
   Veti lasa urmasilor eterna GREAUA MOSTENIRE. (locuri , alei, pentru busturi in parcul Centtal exista, dar …)

   • Relativ la p.2.
    Nu uitati de corelarea plantarilor indicatoarelor cu hartile GPS ssu imvrrs). La ora aceasta este o vraiste in avrst sens.

 9. Daca vrea sa revitalizeze centrul trebuie sa faca ceea ce a promis la reconfigurarea din 2014 si anume parcarile etajate, altfel lumea va prefera in continuarea sa se duca acolo unde sunt astfel de facilitati iar in centru eventual vin cei din zona.

 10. Eu astept sa revitalizeze gradina zoologica si sa il bage pe Merean la cusca cu maimute 🙂

 11. Doar pentru ca o ai pe bruneta in staff te voi vota

 12. Robul ne-a aratat in 8 ani ca-i incompetent.Prost sa fi, sa il votezi din nou.