Noutati :

Robu o incaseaza iarasi de la consilieri! Primarul vrea gratuitati fara numar pentru timisoreni! Consilierii locali sunt fermi: nu mai facem discriminari!

24 aprilie, 2013 - 12:11 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA.  Dupa ce i-a lasat pe medici si pe turistii straini sa parcheze gratis in Timisoara, primarul Nicolae Robu ar fi vrut sa mai dea cateva gratuitati: asistentelor medicale si… angajatilor din invatamant cu salarii mici.

In sedinta ordinara a Consiliului Local de marti, alesii au pus piciorul in prag si au refuzat vehement sa faca discriminari, dupa ce primarul a vrut sa modifice regulamentul de parcare Timpark si sa treaca si asistentele medicale la gratuitati.

„Cred ca deja sarim calul cu aceste gratuitati. Am inteles ca este o necesitate pentru medicii care se deplaseaza de la spital la domiciliul pacientilor, insa a extinde acum gratuitatea la personalul auxiliar, la femeile de serviciu e prea mult. Oare cu ce este superioara o femeie de serviciu de la spital la o femeie de serviciu care lucreaza la alta firma? Eu nu cred ca este normal sa facem discriminari, in conditiile in care avem transport public in comun in zona centrala a orasului. Sa nu ne intindem, ca pana la urma incepem sa impartim orasul in oameni buni si oameni rai”, a explicat consilierul PDL Constantin Stefan Sandu.

Proiectul a picat pana la urma. Era nevoie de 14 voturi pentru a trece si n-au spus „Da” doar 9 consilieri. 5 au votat impotriva, iar 6 s-au abtinut de la vot.

Ce spune primarul Robu despre gratuitati? Ar fi vrut sa le mai faca o propunere alesilor locali: sa lase sa parcheze gratis si 800 de angajati din invatamant.

„Consilierii nu au votat aceasta propunere care, evident, a fost receptata de catre mine din societate si transmisa mai departe inspre consiliul local, ca stiti ca propunerile de hotarare sunt semnate de primar. Consilierii au considerat ca nu putem sa mergem mai departe decat am mers cu acordarea de gratuitati pentru ca la un moment dat te intrebi unde te opresti. Eu n-am mai vrut sa le spun, pentru ca era foarte tarziu, ca mai am o solicitare de a acorda gratuitate pentru circa 700-800 de persoane, care lucreaza in invatamant pe posturi cu salarii foarte reduse – portar, femeie de serviciu, gestionar samd. Nu intra, ca s-a vazut ca nu se mai poate merge mai departe”, a explicat Robu.

In plus, aceasta nu ar fi fost singurul proiect de acest gen. Marti, consilierii locali au avut pe mese si un proiect prin care sa incheie contracte de comodat cu mai multe asociatii, pentru a-i lasa sa foloseasca spatiile din patrimoniul Primariei Timisoara fara sa plateasca chirie. Primarul ar fi vrut sa nu plateasca chirie nici asociatiile de revolutionari, insa consilierii locali i-au spus NU.

„Pana la urma, de comodat beneficiaza artistii plastici, pe de o parte in atelierele pe care le detin, pe de alta parte la Galeria de Arta Helios. Nu s-a putut aproba propunerea pe care am facut-o eu, ca si asociatiile de revolutionari, respectiv Societatea Timisoara, sa beneficieze de comodat, pentru ca legea este interpretabila si consilierii locali au considerat ca spiritul legii nu ar permite sa se asigure comodat pentru aceste asociatii. Atunci, propunerea a doua pe care am facut-o eu, a fost sa se pastreze pentru toate aceste organizatii tarifele vechi, nemajorate. S-a revenit la tarifele vechi. Aici intra revolutionarii, Facultatea de Muzica – cu 2 sedii si 3 spatii ale Spitalului Judetean. Tot la comodat intra in USR, pentru ca ei aveau 2 spatii si, printr-o eroare, data trecuta am aprobat comodat doar pe unul, fiindca n-a fost nominalizat ca apartinandu-le”, a mai spus Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Robu,nu trebuia sa acorde gratuitati la parcare nici medicilor nici profesorilor.Asta cam seamana a discriminare,fata de ceilalti cetateni,care platesc sume nu mici,ca sa-si parcheze masina la locul de munca.Si nu cred ca mesdicii,sau profesorii sunt categorii defavorizate care nu-si pot permite sa plateasca parcarea la fel ca si ceilalti cetateni.Medicii nu te trateaza daca nu dai …..atentii,profesorii dau meditatii si nu platesc impozite pe acei bani,deci nu cred ca nu au posibilitati sa plateasca la fel ca si alti cetateni mult mai saraci.Daca primarul vrea tot felul de favoruri,atunci sa desfiinteze Timparkul,ca sa fie bine pentru toti.