Noutati :

Robu anunta din nou trecerea palmaresului Politehnicii la ACS Poli. Pe ce se bazeaza de aceasta data!

19 martie, 2014 - 02:23 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0

In urma cu un an si jumatate primarul vorbea despre un acord semnat intre autoritatile locale, societatea  SC Politehnica Timisoara SA a lui Marian Iancu, Asociatia Sportiva FC Politehnica,  a lui Viorel Boit si Asociatia Club Sportiv Poli Timisoara (ACS )  prin care istoria Politehnicii, culorile si numele ajungeau la actua prim-divizionara.
Intre timp insa nimic nu s-a schimba concret, iar palmaresul nu a ajuns la ACS Poli.
Acum, dupa ce l-a prezentat oficial pe Dan Alexa, Robu a anuntat din nou in fata presei ca palmaresul a trecut la clubul pe care il admnistreaza. Primarul se bazeaza de aceasta data pe un document semnat de membrii asociati ai ASFC Politehnica, asociatie care a fost recunoscuta de TAS ca detinatoare de drept a paplamesului lui Poli.

„Avem un document din partea ASFC Politehnica, detinatoarea palmereului istoric al lui Poli. Raportat la fapul ca singura echipa din Timisoara ce evolueaza in fotbalul de performanta est ACS Poli, membrri asociati ai ASFC Politehnica au hotarat sa transmita cu titlul gratuit palmaresul Politehnicii catre ACS Poli”, a spus Robu, care a dat citire aprope integral documentului in fata presei.
Primarul a prezentat totodata si documentul prin care Tribunalul Sportiv de la Lausanne recunoaste pe ASFC Politehnica drept detinatoare a palmaresului istoric al Politehnicii.
„Am vrea ca de acum sa se simta si pe teren si in toate segmentele clubului si mai mult apasarea a tot ceea ce inaintasi nostri au reusit sa faca stralucit in fotbal din 1921 incoace, avem o obligatie fata de istoria exceptioanala a tot ce inseamna Politehnica Timisoara. In princiupiu am putea folsi imediat culorile, dar nu dorim sa facem acum schimbari de genul asta, nu stiu exact nici care sunt procedurile la nivelul Federatiei,”, a mai pus Robu, care a asigurat ca desi a preluat palmaresul ACS Poli nu va atrage datoriile vechii societati a lui Marian Iancu:’Nu exista nici un pericol legat de datorii pentru ca s-a transferat doar palmaresul. Datoriile sunt catre SC Politehnica Timsioara a lui Marian Iancu, iar palmaresul este la ASFC Politehnica. S-ar fi putut pune problema daca una dintre aceste entitati ar fi disparut, dar ele exista”, a explicat Robu.

Ceea ce ridica insa un semn mare de intrebare asupra schimbarilor anuntate de Robu este faptul ca ASFC Politehnica, asociatia condusa de Viorel Boit avea un contrac de asociere in participatiune cu sociatatea Politehnica SA, a lui Marian Iancu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...