Noutati :

Robu a cantat ca nimeni altul ‘La Marseillaise’, la inaugurarea Consulatului Onorific al Frantei la Timisoara! Unde a invatat imnul?

13 ianuarie, 2015 - 04:26 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Ambasada Frantei in Romania a decis sa redeschida Consulatul Onorific in Timisoara, dupa ce acesta a fost inchis in anul 2013. Noul consul al Frantei la Timisoara este Cosmin Branzan, directorul pentru Romania al unei importante firme franceze.

Consulatul are rolul de a acorda sprijin cetatenilor francezi din regiunea de vest a tarii si va contribui la strangerea relatiilor dintre Romania si Franta, in domeniile economic, social si cultural.

Un obiectiv important pe care ni-l propunem este sa acordam suportul Timisoarei pentru a capata rolul de Capitala Culturala Europeana”, a declarat Cosmin Branzan.

De asemenea, un alt obiectiv al noului Consulat de la Timisoara este să dezvolte sectia de limba franceza de la Universitatea de Medicina din Timisoara.

Deschiderea noii institutii a fost facuta in prezenta ambasadorului Frantei in Romania, Excelenta Sa François Saint-Paul. La eveniment au mai participat subprefectul Zoltan Marossy, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, precum si primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

La finalul evenimentului de inaugurare al Consulatului, s-a cantat imnul Frantei, Marseieza. Printre cei care au cantat cu foc s-a numarat si primarul Nicolae Robu, care a explicat, apoi, pentru opiniatimisoarei.ro de unde a invatat versurile.

Stiu versurile acestui imn inca din liceu. Am o memorie asa de buna incat uneori ma enerveaza si pe mine, pentru ca retin prea multe”, a spus Robu.

Consulatul Onorific al Frantei la Timisoara a fost deschis in corpul D la City Business Centre, in Timisoara si va avea o permanenta saptamanala in fiecare marti, cu programare, intre orele 18.00 – 19.30 si joi, cu programare, de la orele 8.00 la 9.00.

In Timisoara traiesc aproximativ o suta de cetateni francezi.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Dle Robu ,
  Dle reporter,
  Toti absolventii de liceu , promotii 1971-1989 , care aveau ca obiect de studiu limba franceza au invatat si stiu acest imn.
  Dl Robu , in particular , are si -probabil-voce , fiind (am citit) un fan folk.Cei care nu au voce :recita sau fac play back.

  • Regret sa te dezamagesc, am terminat in perioada mentionata la Loga si nu am invatat la ora de franceza ‘La Marseillaise’.

 2. Pe când „Deutschland, Deutschland, uber alles”?