Robot chirurgical si sisteme de sterilizare si detectie de microorganisme. Aparatura de 7 milioane de euro, bani din PNRR, pentru vechea cladire a Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara

TIMISOARA. Noi investitii in aparatura de ultima generatie, la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara, dupa ce a fost castigata o finantare de 7 milioane de euro prin PNRR.

Cu banii obtinuti urmeaza sa fie cumparate o serie de dotari cu ajutorul carora micutii internati in unitatea medicala sa beneficieza de conditii mai bune, a anuntat primarul Timisoarei.

Prin proiect vor fi cumparate sisteme specializate pentru sterilizarea aerului, instrumentelor si a suprafețelor. De asemenea, va fi dotat cu aparatura de ultima generatie si laboratorul, pentru detectia microorganismelor care cauzeaza infectiile nosocomiale, astfel incat sa poate fi combatute mai eficient.

In cadrul finantarii sunt cuprinse fonduri si pentru un robot chirurgical, cu ajutorul caruia sunt reduse riscurile de infectare la copii, intrucat timpii de operare si de tratament postoperator mult mai scurti.

Potrivit primarului Dominic Fritz, termenul pentru finalizarea tuturor achizitiilor si investitiilor din acest proiect este jumatatea anului viitor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...