Noutati :

Roabe, greble, harlete si tarnacoape de 16.000 de euro. De ce cumpara unelte Primaria Timisoara?

4 august, 2014 - 04:10 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. 70.000 de lei. Atat dau reprezentantii Primariei Timisoara pe unelte „de cea mai buna calitate”, cu care sa fie pusi sa lucreze detinutii care sunt angajati de municipalitate pe anumite lucrari. Vorbim despre roabe, tarnacoape sau greble, precum si alte scule.

Consilierii locali au aprobat alocarea a celor aproape 16.000 de euro pentru acestea, care vor ajunge, pana la urma, in inventarul Societatii Horticultura, la care unic actionar este Consiliul Local. Initial, alesii PSD au considerat ca suma este mult prea mare, mai ales in conditiile in care puscariasii care lucreaza pentru Timisoara sunt si platiti pentru munca depusa. Au propus injumatatirea sumei, insa pana la urma nu au intocmit niciun amendament.

„70.000 de lei pentru achizitionarea unor unelte pentru buna functionare angajare de forta de munca la Penitenciar. Mi se pare o suma imensa, daca ati putea s-o justificati. Noi propunem o suma de 20.000 de lei care ar fi suficienta si 50.000 de lei sa fie alocati la reparatii scoli”, a spus Romanita Jumanca, consilier local PSD.

Seful Directiei de Mediu din cadrul Primariei a dat imediat explicatii, sustinand ca uneltele raman in inventarul municipalitatii si ca ar putea fi lasate chiar in autobuzele care ii transporta pe detinuti.

„Acele unelte raman in patrimoniul Primariei, sunt sculele cu care se lucreaza, inclusiv roabele cu care se cara. Pana acum n-am avut scule, ne rugam de diverse entitati sa vina sa ne ajute cu scule”, a explicat Adrian Bere.

Primarul Nicolae Robu i-a sarit in aparare, precizand ca nu exista o fundamentare cat ar costa sculele necesare si ca gratie detinutilor „avem o forta de munca disciplinata, eficienta, pe care n-am putea-o gasi la alti furnizori”.

„Sunt o gramada de interventii pe care le-am facut in oras cu ajutorul celor de la Penitenciar, putem sa mobilizam aceasta forta de munca acolo unde orasul are aceste necesitati. Cateodata se vine si cu 100 – 200 de lucratori”, a spus Robu.

Cum explica seful Directiei de Mediu cei 16.000 de euro pentru niste unelte?

„Avem nevoie de roabe, greble, harlete, tarnacoape… incercam sa le luam de calitate, pentru ca am constatat ca acolo unde lucram trebuie sa fie scule de calitate. Ele intra in inventarul primariei”, a completat Bere.

Pana la urma, alesii au aprobat achizitia, insa cu un amendament care spune ca toate uneltele cumparate ajung in grija societatii Horticultura, ca tot e societatea Consiliului Local Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...