Noutati :

RIUF vine la Timisoara. De ce sunt universitatile internationale interesate de studentii romani?

5 martie, 2012 - 04:52 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Peste 100 de universitati vor fi prezente la cel mai mare targ de universitati din Romania, RIUF- Romanian International University Fair, pentru a sta de vorba cu cei interesati de studiul in strainatate. Vezi cand vin la Timisoara!

Reprezentantii universitatilor internationale prezente la RIUF au laudat rezultatele academice bune ale romanilor si implicarea lor in viata sociala a universitatilor. Din acest motiv, an de an vin in Romania sa recruteze studenti pentru programele lor de studii.

Tinerii interesati de studiul international sunt asteptati si anul acesta la RIUF, cel mai mare targ de universitati din Romania, pe 20 martie la Timisoara si pe 22 martie la Iasi.

Printre universitatile care vin in Romania in 2012 se numara si University of Cambridge (locul 1 in lume conform topului QS), Imperial College London (locul 6 in lume conform aceluiasi top),agentii nationale pentru promovarea diferitelor sisteme educationale precum CampusFrance, DAAD sau Comisia Fulbright, dar si alte institutii academice din peste 15 tari.

Studentii romani sunt ghidati in zile sau saptamani de orientare, in care afla informatii utile despre orasul si academia la care isi vor petrece urmatoarele luni sau ani. Caroline Dimbleby, reprezentanta a Univesity of Essex, a recunoscut ca romanii se implica activ in conducerea Students’ Union (forma de organizare care are scopul de a reprezenta interesele studentilor, alcatuita din acestia).

Aceste universitati sunt doar cateva din cele peste 100 de institutii care vor participa la RIUF pentru a prezenta ofertele a peste 500 de programe de licenta si peste 300 de programe de masterat. Elevii si studentii interesati de studiul in strainatate sunt asteptati pentru a discuta personal cu reprezentanti ai universitatilor internationale si cu alti romani student sau absolventi ai acestora. De asemenea, pot sa afle de la ei care sunt modalitatile de finantare disponibile, care sunt oportunitatile ce pot fi fructificate intr-un mediu educational international si cum se desfasoara procesul de invatamant intr-o alta tara.

O sinteza a informatiilor de acest tip, realizata cu sprijinul serviciului de consiliere EDMUNDO, este disponibila si in avans, pe site-ulwww.riuf.ro. Tot aici pot gasi si lista universitatilor participante, se pot inscrie la prezentari sustinute de acestea si pot afla cum sa se pregateasca pentru prezenta la targ, care va avea loc pe 20 martie la Timisoara si pe 22 martie la Iasi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. baniiii asta e raspunsul, ii doare in basca pe straini de studentii romani, taxele sunt cheia, restul e sampon…

  2. Unde se tine?