Noutati :

Ritli Ladislau este noul ministru al Sanatatii. Premierul a acceptat propunerea UDMR, presedintele a semnat decretul

17 august, 2011 - 07:34 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

UDMR l-a propus pe Ritli Ladislau la functia de ministru al Sanatatii. Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orasenesc Stei intre anii 1978-1986, apoi medic inspector la Directia Sanitara Bihor pana in 1990.

Ritli Ladislau devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea in anul 1990. Intre 1997 si 2009 a condus Directia de Sanatate Publica a judetului Bihor.

Noul ministru desemnat al Sanatatii a fost implicat in scandalul mortii a 20 de bebelusi la maternitatea din Oradea. Referitor la acest lucru, premierul Emil Boc a declarat: „Am intrebat partenerii de la UDMR despre acest aspect. Am fost inforrmat si am verificat acest aspect. Domnul Ritli si-a dat demisia in 2002 ca urmare a unor incidente neplacute si nefericite intamplate la Directia Sanitara pe care o coordona. Nu s-a retinut in sarcina domnului Ritli niciun fel de responsabilitate penala sau de alta natura care sa poata impieta asupra performantelor sale ulterioare. Practic ca si acum este este director de spital este o dovada a faptului ca nu a avut nicio responsabilitate concreta, ci o asumare de responsabilitate in calitate de director „.

In plus, Uniunea a anuntat ca, in urma consultarilor cu PDL, s-a decis ca CNAS sa treaca in coordonarea Ministerului Sanatatii, astfel incat politicile publice in acest domeniu sa fie realizate in mod eficient.

„Dupa consultarile cu Partidul Democrat-Liberal, membrii coalitiei au ajuns la un consens, si anume, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa fie coordonata de Ministerul Sanatatii, pentru ca, in acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice in domeniu”, anunta UDMR.

Ritli Ladislau a declarat ca va continua proiectele incepute de predecesorul sau, Cseke Attila, urmand sa acorde atentie speciala pentru descentralizarea sistemului. „Consider ca trecerea spitalelor in grija comunitatilor locale a fost un lucru bun si comunitatile trebuie incurajate sa se ocupe de spitale, pentru ca ele stiu cel mai bine ce nevoi exista la nivel local”, a spus Ritli.

Ritli Ladislau este specialist in pediatrie, oncologie si hematologie, conferentiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

Decretul de numire a noului ministru al Sanatatii a fost deja semnat de presedintele Traian Basescu.

Ministerul Sanatatii a ramas fara sef dupa ce fostul ministru, Cseke Atilla si-a dat demisia nemultumit fiind de banii alocati Sanatatii de catre Guvern, la rectificarea bugetara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...