Noutati :

Rezultatele simularii Evaluarii Nationale, la Timisoara. Cati elevi au reusit sa ia peste 5

24 martie, 2019 - 10:22 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Profesorii au terminat de corectat lucrarile de la simularea Evaluarii Nationale, iar anul acesta, desi procentul de promovare este de doar putin peste 50%, il depaseste pe cel de anul trecut.

CITESTE SI: Dimineti cu 0 grade la Timisoara. Cum se intampla cu vremea in urmatoarele zile 

Doar 52,32% dintre elevii de clasa a VIII-a care au sustinut simularea la Evaluarea Nationala au reusit sa obtina note mai mari de 5. La Limba Romana, procentul de promovabilitate a fost de 67,91%, in timp ce la Matematica, doar 39,27% dintre elevi au obtinut note mai mari de 5. La Limba Materna situatia a fost mai buna, 87,44% dintre copii reusind sa promoveze.

In judetul Timis, la clasa a VIII-a, au fost obtinute 5 note de 10 la limba romana si 17 note maxime la matematica si doar o medie de 10.

Elevii din clasele a VII-a care au sustinut si ei simularea Evaluarii Nationale, au avut rezultate ceva mai slabe, in judetul Timis. Doar 50,62% a fost promovabilitatea la clasa a VII-a. La Limba Romana, 63, 71% dintre elevi au reusit sa obtina note mai mari de 5, in timp ce la Matematica, numarul acestora a fost mai mic, respectiv doar 40,98% dintre copii au promovat. La Limba Materna procentul de promovabilitate a ajuns la 86,47%.

In randul copiilor din clasa a VII-a nu s-a obtinut nicio medie de 10. Un singur elev a obtinut nota maxima la proba de Limba Romana, iar la matematica 22 de elevi au primit nota 10 pe lucrare.

Fata de anul trecut, rezultatele la simularea Evaluarii Nationale sunt mai bune pentru elevii din Timis. Daca in 2018, procentul de promovabilitate era de 45,38%, anul acesta, procentul se ridica la 52,32%.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...