Noutati :

Rezultate slabe inregistrate la Bacalaureat, la nivel national: trei din patru elevi au picat

2 septembrie, 2012 - 07:19 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

La nivel national, procentul elevilor care au promovat sesiunea de toamna a Bacalaureatului este de 24,7%. Doar un sfert din elevii care au sustinut Bac-ul au reusit sa promoveze, potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei.

Cel mai mare procent de promovare a fost inregistrat in judetul Giurgiu, 50,22%, iar cel mai mic, in Ilfov, doar 10,21%, potrivit www.stirileprotv.ro.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca rezultatele din aceasta sesiune, potrivit carora au promovat 20.662 de candidati, sunt mult mai slabe decat cele de la sesiunea din vara.

Peste 99.400 de candidati s-au inscris pentru a sustine examenul in sesiunea de toamna, insa aproximativ 14% dintre ei au renuntat si nu s-au prezentat sa dea probele, potrivit Ministerului Educatiei.

„Procentul celor care se prezinta la acest examen scade in fiecare an”, a subliniat Andronescu.

Duminica, pana la ora 20.00, vor putea fi depuse contestatiile, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 5 septembrie.

Anul trecut, tot in sesiunea de toamna, promovabilitatea la nivel national a fost de 16,8%, dupa solutionarea contestatiilor.

Anul acesta, in prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidati.

Tot ministrul Educatiei a spus, sambata, ca bacalaureatul de anul viitor, probabil, va fi diferentiat, iar liceenii care nu vor sa urmeze o facultate, ci doresc sa intre pe piata muncii, pot da bacalaureatul profesional, care va fi o noua forma de finalizare a studiilor liceale.

Andronescu a afirmat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu mai multi directori de scoala, precum si cu reprezentanti ai inspectoratelor, s-a ajuns la concluzia ca trebuie introdusa o noua forma de finalizare a studiilor liceale.

Vezi aici rezultatele inregistrate in judetul Timis:   http://bacalaureatseptembrie.cloudapp.net/RapoarteJudet.aspx?jud=38Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...