Noutati :

Rezultate simulare BAC 2014. Notele arata dezastrul ce urmeaza la Examenul de Bacalaureat

15 martie, 2014 - 03:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Dezastru! Asta arata rezultatele simularii examenului de Bacalaureat, care a avut loc zilele trecute: doar 36% dintre elevii clasei a XI-a au trecut simularea, in timp ce la clasa a XII-a au trecut doar 42%.

Ministerul Educatiei Natonale a centralizat datele privind rezulatele probelor sustinute in cadrul simularii nationale pentru examenul de Bacalaureat, atat pentru elevii clasei a XI-a, cat si pentru elevii clasei a XII-a, informeaza un comunicat de presa al MEN. Analizele efectuate pana la aceasta data arata ca:

ELEVII CLASEI A XII-A AU OBTINUT NOTE PESTE 5, ASTFEL: 52,8% LA LIMBA ROMANA, 67,78% LA LIMBA MATERNA, 42,51% LA PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI (MATEMATICA SAU ISTORIE) SI 53,92% LA PROBA LA ALEGERE A PROFILULUI.

SITUATIA PENTRU CLASA A XI-A SE PREZINTA ASTFEL: LA PROBA DE LIMBA ROMANA – 44,22% DINTRE ELEVI AU LUAT NOTE PESTE 5, LA PROBA PENTRU LIMBA MATERNA – 62,42%, IAR LA PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI (MATEMATICA SAU ISTORIE) – 36,32%.

SIMULARE BAC. Scopul organizarii de catre MEN a simularii probelor scrise de Bacalaureat, atat pentru clasa a XI-a, cat si pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de alta parte, de a ajuta elevii sa constientizeze nivelul de pregatire, inainte de Bacalaureat, si de a lua masuri in consecinta pentru imbunatatirea rezultatului final. Noutatile pe care MEN le-a adus in acest an au fost (1) includerea elevilor de clasa a XI-a in cadrul simularii si (2) faptul ca subiectele pentru probe au fost unice, la nivel national. Subiectele au fost diferentiate, in functie de filiera, profil si specializare, si au fost realizate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, in conformitate cu modelele de examen publicate inca din luna noiembrie 2013 pe website-ul www.edu.ro.

 Citeste mai mult!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...