Noutati :

Rezultate la simulare 2012: se anunta note catastrofale la evaluarea nationala si bacalaureat in Timis!

10 mai, 2012 - 09:47 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1


TIMISOARA. Nori negri deasupra Timisului in 2012! Simularile sustinute de elevi la evaluarea nationala si bacalaureat au scos in evidenta slaba pregatire a acestora. Daca maine ar sustine examenul, doua treimi dintre elevi nu ar obine nota de trecere!

Daca in 2011, la examenul de bacalaureat, elevii au fost luati prin surprindere de exigenta supraveghetorilor, de camerele video si, de ce nu, de notele catastrofale (promovare de aproximativ 30% la finalul ambelor sesiuni ale examenului national), nici 2012 nu vine cu semne bune pentru cei mai multi dintre tinerii candidati.

Simularea organizata la nivel national saptamana trecuta a scos in evidenta faptul ca elevii de clasa a XII-a sunt nepregatiti. Exista si discipline la care cei mai multi au obtinut note de trecere (istorie, chimie economie s.a.), dar la disciplinele importante, obligatorii pentru toata lumea, notele obtinute sunt foarte slabe.

Daca anul trecut profesorii se plangeau ca elevii nu vor sa invete pentru ca „se descurca ei acolo“, dupa cum au recunoscut dascalii ca le spuneau la ore liceenii, rezultatele obtinute la simulare par a spune ca tinerii nu si-au invatat lectia. Nici in 2012: va fi si vara aceasta un dus rece pentru elevii de clasa a XII-a?

Simulare evaluarea nationala
45% elevi clasa VIII-a care au participat la simularea la evaluarea nationala au obtinut, la proba de limba romana, note sub 5. Au fost si 7 note de 10 si 84 de note intre 9 si 9.99. In total, 2.392 de elevi de clasa a VIII-a au sustinut aceasta proba.

La matematica situatia sta mult mai grav. 62% dintre elevii care au sustinut simularea la aceasta proba a evaluatrii nationale nu au reusit sa obtina note peste 5. Totusi, 18 elevi, reprezentand 1%, au obtinut nota 10. In total, 2.733 de elevi de clasa a VIII-a au sustinut aceasta proba.

SimularebBacalaureat 2012
La limba romana, 61% dintre participantii la simulare n-au reusit sa treaca proba. Daca la evaluarea nationala nu conteaza atat de mult daca nota obtinuta este mai mare sau mai mica de 5 intrucat toti elevii vor fi admisi in clasa a IX-a, la examenul de bacalaureat, cine nu obtine cel putin 5, nu promoveaza examenul. O singura nota de 10 a fost obtinute la simularea din Timis.

La matematica situatia este si mai rea. 73% dintre candidati n-au reusit sa obtina nota de trecere si niciunul nu a luat nota maxima. La istorie, o treime din cei care au sustinut simularea la aceasta disciplina nu au obintu note de trecere. La fizica procentajul nepromovatilor la simulare trece de treisferturi (76%). Si biologia reprezinta o necunoscuta pentru 69% dintre elevii care au sustinut simularea la aceastra disciplina. La geografie stau mult mai bine – „numai“ 38% dintre candidati au luat note sub 5.

Vom organiza un bacalaureat corect si in acest an, la fel ca si in 2011. Vor fi camere de supraveghere in fiecare centru pentru a asigura corectitudinea desfasurarii examenului national. Elevii care au participat la simulare au aflat unde se situeaza si cat mai au de se pregatit“, a precizat Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis.

Promotia de clasa a XII-a din acest an este formata din 6.564 de elevi. Dintre acestia, 4.588 au sustinut simularea la bacalaureat, cei mai multi fiind inscrisi la limba romana – 1630 si matematica – 1625. La biologie au participat la simulare 369 de candidati, la geografie – 501, la istorie – 223, iar la celelalte discipline – sub 100.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. mda! am si eu un fiu ,care a sustinut si el simularea bacalaureatului la matematica .nota ? 2.57 ! sincer ? nu merita mai mult .de ce sa faci ,tu ,elev de nota 3 facultate? sau de ce sa iei bacalaureatul daca nu meriti? adica nu sti nimic .toata ziua si-o ocupa prin baruri ,facebook ,telefoane ,masini ,iesiri te miri pe unde ,samd.