Noutati :

Rezultate finale la Evaluarea Nationala 2020. Sute de note modificate in urma contestatiilor

27 iunie, 2020 - 02:25 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Au fost rezolvate contestatiile depuse de elevii de clasa a VIII-a in urma notelor primite la examenul de Evaluare Nationala.

CITESTE SI: ‘Troc’ propus de primarul Timisoarei pentru cladirile de la Aerodromul Cioca. Ce ii cere la schimb sefului de la Consiliul Judetean 

Au fost depuse nu mai putin de 471 de contestatii in Timis la notele primite in urma verificarii lucrarilor.

La proba de limba romana au fost inaintate 317 contestatii. In urma solutionarii acestora 259 de elevi s-au ale cu notele schimbate. Sapte dintre acestia au nota crescuta cu mai mult de un punct, iar 252 cu mai putin. 46 dintre cei care au depus contestatii s-au ales cu nota scazuta cu mai mult de un punct, in timp ce in cazul a 12 elevi nota primita a ramas nemodificata.

La proba de matematica au fost depuse 146 de contestatii. 100 de note au fost crescute, dintre care una singura cu mai mult de un punct. 30 de elevi s-au ales cu note scazute, insa in niciunul dintre cazuri nu a fost mai mult de un punct in minus. 16 elevi s-au ales cu aceleasi note primite initial.

In cadrul probei de limba materna au fost depuse 8 contestatii. In 7 dintre cazuri nota a crescut cu mai mult de un punct, iar unul dintre elevi s-a ales cu ea scazuta cu mai mult de un punct.

In alta ordine de idei, luni va incepe sesiunea speciala a Evaluarii Nationale, la care in Timis s-au inscris 9 elevi. Sapte dintre acestia vor sustine ambele probe, unul va sustine doar proba la limba si literatura romana, iar altul doar proba la matematica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...