Noutati :

Rezultate Evaluare Nationala 2020. Elevii din Timis afla notele in baza unui cod unic

22 iunie, 2020 - 10:37 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Este ziua cea mare pentru cei peste 5000 de elevi din judetul Timis care au dat primul examen important din viata lor.

Elevii care s-a sustinut Evaluarea Nationala isi pot verifica notele pe site-ul Ministerului Educatiei, acolo unde vor fi publicate pana in orele 14.00.

Media obtinuta la examenul de Evaluare Nationala are o pondere de 80% din media de admitere la liceu, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20%.

Opiniatimisoarei.ro va prezenta primele rezultate ale examenului imediat ce acestea vor fi disponibile.

Pentru prima data, notele elevilor vor fi facute publice prin anonimizarea numelui si prenumelui, masura care a fost luata pentru respectarea Regulamentului general privind protectia datelor.

Astfel, comisiile din centrele de examen au tiparit un raport care contine scoala de provenienta a candidatului, judetul, numele si prenumele, CNP-ul, dar si codul unic distribuit fiecaruit candidat. Raportul a fost predat elevilor miercuri, dupa ce au sustinut ultima proba a Evaluarii Nationale, iar in baza codului unic, fiecare copil isi va putea vedea rezultatele de la examen.

Elevii nemultumiti de notele pe care le-au obtinut pot depune contestatii luni, intre orele 16 si 20, si marti, intre orele 8 si 12. Rezultatele finale vor fi afisate in 27 iunie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...