Opinia Timisoarei

Rezultate Alegeri Parlamentare 2020. Cate voturi a reusit sa obtina fiecare partid in Timisoara si in judet

Alegerile parlamentare din 6 decembrie vor schimba configuratia politica a actualului Legislativ in functie de numarul de senatori si deputati pe care fiecare partid va reusi sa-l obtina in urma scrutinului.

Fiecare judet reprezinta o circumscriptie electorala, iar numarul de deputati si senatori este stabilit in functie de numarul populatiei din judetul respectiv.

Conform Legii 208/2015 privind organizarea alegerilor, sunt instituite 41 de circumscriptii electorale, cate una pentru fiecare judet, o circumscriptie pentru Capitala si inca o circumscriptie pentru romanii din diaspora.

Prin raportarea la numarul de locuitori, un deputat reprezinta 73.000 de locuitori dintr-un judet, iar un senator este ales la fiecare 168.000 din locuitorii judetului respectiv.

La redistribuire, se mai adauga un deputat sau/si senator in judetele in care este depasita jumatatea normei de reprezentare.

De retinut este ca numarul mandatelor de senator nu poate fi mai mic de 2 in niciun judet, iar numarul mandatelor de deputat nu poate fi mai mic de 4, conform legii organizarii alegerilor.

Timisul va avea 4 senatori si 10 deputati.

Cine sunt acestia vom afla dupa inchiderea urnelor si numararea voturilor, cand vom stii ce procente a reusit sa adune fiecare formatiune politica din optiunile romanilor.

La ora 21.00, va prezentam primele rezultate EXIT POLL, primele estimari legate de castigatorii acestor alegeri.

 

Exit mobile version