Noutati :

Rezultate Alegeri Parlamentare 2020. Cate voturi a reusit sa obtina fiecare partid in Timisoara si in judet

6 decembrie, 2020 - 10:40 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ELECTORAL
0

Alegerile parlamentare din 6 decembrie vor schimba configuratia politica a actualului Legislativ in functie de numarul de senatori si deputati pe care fiecare partid va reusi sa-l obtina in urma scrutinului.

Fiecare judet reprezinta o circumscriptie electorala, iar numarul de deputati si senatori este stabilit in functie de numarul populatiei din judetul respectiv.

Conform Legii 208/2015 privind organizarea alegerilor, sunt instituite 41 de circumscriptii electorale, cate una pentru fiecare judet, o circumscriptie pentru Capitala si inca o circumscriptie pentru romanii din diaspora.

Prin raportarea la numarul de locuitori, un deputat reprezinta 73.000 de locuitori dintr-un judet, iar un senator este ales la fiecare 168.000 din locuitorii judetului respectiv.

La redistribuire, se mai adauga un deputat sau/si senator in judetele in care este depasita jumatatea normei de reprezentare.

De retinut este ca numarul mandatelor de senator nu poate fi mai mic de 2 in niciun judet, iar numarul mandatelor de deputat nu poate fi mai mic de 4, conform legii organizarii alegerilor.

Timisul va avea 4 senatori si 10 deputati.

Cine sunt acestia vom afla dupa inchiderea urnelor si numararea voturilor, cand vom stii ce procente a reusit sa adune fiecare formatiune politica din optiunile romanilor.

La ora 21.00, va prezentam primele rezultate EXIT POLL, primele estimari legate de castigatorii acestor alegeri.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...