Noutati :

Rezultate ADMITERE la Medicina in Timisoara! Emotii mari pentru candidatii de la facultatile cu cea mai mare concurenta! FOTO!

24 iulie, 2013 - 01:37 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Inghesuiala mare si la Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara. Tinerii dornici sa devina medici au sustinut miercuri examenul de admitere si primesc rezultatele in aceeasi zi.

Anul acesta, la Medicina s-a inregistrat cea mai mare concurenta la scolile superioare din Timisoara: 4 pe un loc.

Absolventii de liceu au sustinut examenul de tip grila la cele doua materii: biologie si chimie, iar in jurul orei 13.00 li s-au comunicat punctajele, in urma corectarii, potrivit cu baremul.

Emotionati, tinerii si parintii ori prietenii acestora asteapta sa afle care au fost admisi si care respinsi.

A fost foarte foarte greu. Din pacate, nu cred ca am reusit sa fac mare lucru. Vad dupa corectare, poate totusi am noroc„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro o tanara usor dezamagita.

A fost greu intr-adevar, dar din fericire am stiut subiectele care mi-au picat. Da, sunt aproape sigura ca am trecut„, ne-a spus o alta candidata.

Am mari emotii, vreau sa vad ce am facut. S-ar putea sa plec sa profesez in strainatate, dar pana atunci mai este„, a adaugat o alta candidata.

In medie, pe Universitatea de Medicina si Farmacie, concurenta este de aproximativ 2 candidati si un pic pe loc, dar sunt diferente foarte mari in functie de specializari, astfel ca la Asistenta Medicala Generala sunt 344 de candidati pe 49 de locuri bugetate. La Medicina Dentara sunt 165 de candidati pe 39 de locuri bugetate, iar la Medicina Generala 959 de candidati pe 299 de locuri. Din aceasta cauza e greu de facut o medie, mai ales ca intervin si locurile cu taxa, dar e logic ca cea mai mare concurenta e pe locurile bugetate, fara taxa„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Andrei Motoc, purtator de cuvant al Universitatii de Medcina Timisoara.

El a adaugat ca metoda de evaluare si corectare de la Medicina este cea mai transparenta, avand in vedere ca toti candidatii afla pe loc ce nota au luat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...