Noutati :

Rezidentiat 2012 Timisoara: Cea mai mare concurenta a fost la medicina dentara

26 noiembrie, 2012 - 01:55 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Examenul de Rezidentiat din Timisoara a mobilizat 558 de candidati la medicina generala, farmacie si medicina dentara. Absolventii isi aleg locurile si posturile din vestul tarii in urma rezultatelor de la examen.

Cea mai mare concurenta a fost inregistrata la Medicina Dentara, unde au concurat 4 persoane pe un loc, spune rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Victor Babes” Timisoara Marius Raica.

La Farmacie, concurenta a fost de 2 candidati pe un loc, iar Medicina Generala aproape 2.

Rectorul Marius Raica a precizat ca se asteapta ca in urma examenului, la Timisoara, sa fie 500 de rezidenti.

558 de absolventi de Medicina au sustinut examenul de Rezidentiat, la Timisoara, iar la medicina dentara au fost patru concurenti pe un loc. Ne asteptam la 500 de rezidenti, in Timisoara, in urma acestui examen”, a declarat Marius Raica.

Rezultatele examenului de Rezidentiat sunt de competenta Ministerului Sanatatii si vor fi furnizate electronic. Data afisarii clasificarilor pe domenii, este anuntata pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie din Romania si pe site-ul www.rezidentiat.info.

Variante pentru studentii care n-au promovat Rezidentiatul

Tinerii care n-au promovat examenul de Rezidentiat sau cei care n-au reusit sa gaseasca posturi libere au cateva optiuni. Prima o reprezinta pregatirea temeinica pentru examenul de anul viitor. Celelalte variante presupun angajarea in domeniul medicinei. Absolventii care n-au trecut examenul se pot angaja in sectorul privat, dar sub supravegherea unui specialist, fie ca este vorba despre farmacie, medicina dentara sau medicina generala. O alta optiune o reprezinta companiile farmaceutice in cadrul carora pot lucra ca distribuitori de medicamente sau pe alte posturi tehnice. Absolventii care n-au ocupat un post in urma examenului de Rezidentiat pot lucra si in spitale, dar numai pe un post de asistent medical!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...