Noutati :

Rezidentiat 2012 – sesiunea mai: 16 locuri scoase pentru concurs la Timisoara

17 mai, 2012 - 02:45 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Peste 400 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie din Romania vor participa in 20 mai la examenul de rezidentiat! La Timisoara au fost scoase pentru concursul de rezidentiat 16 locuri.

Concursul este organizat de Ministerul Sanatatii si reprezinta intrarea in rezidentiat pentru posturile si pe locurile ramase neocupate in sesiunea 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicina. Examenul se desfasoara numai in centrul universitar Bucuresti.

Absolventii de medicina si farmacie vor trebui sa rezolve un test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari, potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii.

Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor publicate. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judet in parte.

20 de absolventi ai Universitatii de Medicina si Farmacie ”Victor Babes” din Timisoara participa la concurs. In orasul de pe malurile Begai au fost scoase pentru concursul de rezidentiat locuri la Chirurgie orala si maxilo-faciala (1), igiena (3), medicina de familie (6), medicina de laborator (2) si sanatate publica si management (4).

In total, la nivel national, peste 400 de absolventi vor sustine examenul.

Detalii despre programarea pe sali pot fi obtinute la adresa web www.rezidentiat.info.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...