Noutati :

Revolutionarii din Timisoara au iesit din nou in Piata Operei pentru a-si apara drepturile!

21 iulie, 2011 - 07:48 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
1


TIMISOARA. Vremurile in care Piata Operei din Timisoara era plina pana la refuz de revolutionari au apus. Joi, la un miting organizat de cei care in 1989 au reusit sa dea jos comunismul nu s-au mai strans decat vreo 80-90 de protestatari. Acestia au iesit in strada dupa ce Guvernul Boc a anuntat ca le va taia indemnizatiile lunare.

Revolutionarii au scandat „Jos Guvernul Mafiot”, „Jos Basescu”, „Nu va fie frica, azi Basescu pica” si „Azi in Timisoara, maine-n toata tara” si au promis ca vor iesi in strada ori de cate ori vor simti ca actuala putere le va lua din drepturile castigate cu mult sange varsat in urma cu 22 de ani.

„Cand am iesit in strada in 1989, am iesit cu speranta ca vom reusi sa schimbam regimul comunist cu un altul sanatos. Din pacate, dupa atatia ani ne-am dat seama ca am schimbat comunistii cu alti comunisti”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro unul dintre revolutionarii prezenti la manifestatie.

Scandalul a pornit dupa ce premierul Emil Boc a declarat ca drepturile materiale destinate revolutionarilor trebuie repartizate in functie de resursele bugetare disponibile si acordate cu prioritate urmasilor persoanelor decedate sau familiilor cu raniti in urma Revolutiei.

Conform Legii 341/2004, persoanele care au obtinut certificatul de revolutionar beneficiaza de o indemnizatie lunara reparatorie, prioritate in asigurarea unei locuinte, chirie minima pentru locuintele de stat daca au un venit lunar mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie, cumpararea sau inchirierea cu prioritate, fara licitatie, din fondul de stat, a unui spatiu comercial, acordarea gratuita de proteze si scaune cu rotile, accesul gratuit al copiilor la crese si gradinite, acordarea unei subventii de stat egale cu 50% din dobanda aferenta unui credit bancar de pana la 20.000 euro contractat pentru cumpararea sau construirea unei locuinte.

Revolutionarii mai beneficiaza de atribuirea unei suprafete de 10.000 metri patrati de teren in extravilan si 500 metri patrati de teren in intravilan, atribuirea in proprietate, fara plata, a locului de veci, acces gratuit la tratamente si medicamente in spitalele, policlinicile, bazele de tratament si statiunile balneoclimaterice, acces gratuit la medicamente, transport urban gratuit cu mijloacele de transport in comun si, anual, 12 calatorii gratuite pe calea ferata, la clasa I, dus-intors, cu toate categoriile de trenuri de calatori, scutire de la plata taxelor si impozitelor pentru o locuinta din proprietate si terenul aferent acesteia si pot iesi la pensie cu cinci ani inainte de implinirea varstei standard.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu sunt drepturi, sunt privilegii! Daca au iesit in strada impotriva regimului comunist, asa cum am facut si eu in 17 decembrie, nu trebuie sa primeasca recompense materiale si privilegii. Am iesit pentru ca am crezut in niste valori si nu pentru a capata un regim de privilegiati asemenea nomenclaturii de partid. Am iesit din ASoc de revolutionari tocmai pentru a nu fii asemuit cu cei ce pretind aceste nerusinate PRIVILEGII!