Revolutie si poezie la Teatrul ‘Merlin’ din Timisoara

TIMISOARA. Revolutie si poezie, mai exact, 30 de ani de la Revolutia din decembrie ‘89 si prima editie a Festivalului International De Poezie „Ion Monoran” – o revolutie dedicata poeziei libere sau o poezie dedicata revolutiei? Ideea de a asocia acesti doi termeni a apartinut Asociatiei „Memoria Culturii”.

CITESTE SI: Schimbarea la fata a Primariei Timisoara. Licitatie de 1 milion si jumatate de euro 

Festivalul International de Poezie Ion Monoran este realizat de Asociatia Memoria Culturii, in parteneriat cu Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar Timisoara. Capitala Europeana a Culturii 2021, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Festivalul se va desfasura in perioada 14-16 decembrie 2019, la Timisoara, iar prima editie a sa propune un program de revizitare culturala dedicat Revolutiei, afirma organizatorii.

Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin” este gazda celei de-a treia zi a festivalului. La sediul sau de pe b-dul Regele Carol I, se vor desfasura numeroase evenimente culturale care cuprind lecturi publice de poezie, muzica, film si lansari de carte.

In data de16 decembrie 201 9, programul de la sediul Teatrului „Merlin” este urmatorul: incepand cu ora 17:30 va avea loc lansarea de carte, Timisorela, a lui Adrian Bodnaru. De la ora 18.00 va fi proiectat filmul Omul care a oprit tramvaiele, realizat de Daniela Ratiu, imagine si editare, Alexandru Manderseit. Seara se incheie cu un maraton de poezie & jazz, cand, de la ora 18:30, vor citi poezie: Adrian Bodnaru, Alexandra Bodnaru, Eugen Bunaru, Tudor Cretu, serban Foarta, Slavomir Gvozdenovici, Petru Iliesu, Borco Ilin, George Lana, Viorel Marineasa, Goran Mrakic, Alexandru Potcoava, Daniela Ratiu, Vasile Rodian, Robert serban, Marcel Tolcea, Gilda Valcan si muzicienii: Alex Reisz, Victor Miclaus, Szekerecs Ferencz si Ion Dorobantu. Invitatii vor fi prezentati de Marcel Tolcea, iar intrarea este libera.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.