Noutati :

Revolutia papioanelor. Importanti oameni de afaceri s-au alaturat protestului!

18 iunie, 2012 - 08:23 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Mai multi reprezentanti ai mediului de afaceri se alatura protestului initiat de oamenii de cultura in favoarea Institutului Cultural Roman, facand ca scandalul sa ia o tot mai mare amploare, in ciuda incercarii guvernantilor de a-i minimaliza importanta.

Asociatia Erudio ii adreseaza premierului Ponta o scrisoare deschisa in care ii atrage atentia ca greseala pe care o face in legatura cu ICR seamana izbitor cu eroarea comisa de Traian Basescu in cazul SMURD.

Ceea ce presedintele Traian Basescu a gresit in privinta SMURD-ului si a lui Raed Arafat, dumneavoastra riscati sa gresiti acum in privinta ICR-ului si a directorului sau. Poate ca lumea nu va iesi in strada pentru ICR. El doar inalta spirite, nu salveaza vieti. Desi, din perspectiva noastra, le salveaza de la netraire. Iar dintr-o perspectiva mai larga, sub conducerea domnului Patapievici, ICR-ul a salvat viata culturala romaneasca de la moartea prin uitarea si indiferenta la care politizarea anterioara o condamnasera pentru strainatate„, se arata in scrisoarea deschisa adresata lui Victor Ponta.

Semnatarii isi exprima profunda dezamagire fata de atitudinea „fruntasilor liberali” care permis si sustin repolitizarea ICR, cunsocut fiind ca PNL ar trebui sa fie „un partid in ideologia caruia ar trebui ca la loc de frunte sa stea un rol minimal, nu maximal al statului si al institutiilor sale politice”.

Contrar perceptiei induse prin manipulari mediatice, sub conducerea lui Horia-Roman Patapievici nici ICR-ul, nici angajatii lui n-au servit interesele vreunui om politic sau ale vreunui partid politic. Acesta e un tip de comportament institutional pe care ne dorim sa-l vedem replicat, nu reprimat.

Daca tineti neaparat sa-l inlocuiti pe directorul ICR, puteti sa mai asteptati inca 6 luni, pana cand ii expira mandatul de drept, dar nu siluiti intreaga institutie cu performantele ei trecand-o sub tutela senatului, care are preocupari si interese vadit politice si foarte vag culturale. Independenta politica a culturii romane e o miza prea mare si prea importanta pentru locul Romaniei in lumea de azi„, sustin semnatarii protestului.

In scrisoare se subliniaza faptul ca cei care o semneaza, in nume personal de altfel, nu sunt implicati politic.

Ei sunt dintre cei care doar le finanteaza consistent si consecvent, prin taxe si impozite la bugetul de stat, luna de luna, in ultimii 22 de ani, prin activitatea proprie si a firmelor pentru care lucreaza.

Ar fi corect sa luati in considerare opinia noastra nu pentru ca va trebuie voturile noastre, ci pentru ca aveti o obligatie morala fata de contributia noastra la buna functionare si reprezentare a administratiei statului pe care o conduceti„, se mai arata in documentul citat, in care se cere retragerea imediata a ordonantei de urgenta prin care ICR trece in subordinea Senatului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Importanti oameni de afaceri !!! Probabil sunt dupa chipul si asemanarea lui Patapievici, asa cum s-a descris in scrierile referitoare la poporul roman ! Ce a scris acest fizician ratat ?!