Noutati :

Revolutia din 1989 va fi materie de liceu. Legea initiata de parlamentarul de Timis Marilen Pirtea, adoptata in Camera Deputatilor

4 mai, 2022 - 03:26 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Elevii de liceu vor studia disciplina despre Revolutia Romana din 1989. Initiativa parlamentarului de Timis Marilen Pirtea a primit votul in Camera Deputatilor.

Dupa mai bine de treizeci de ani de la Revolutia Romana din 1989, devine absolut necesar ca elevii sa beneficieze de o disciplina inscrisa in ciclul liceal, prin care sa fie evocate schimbarile de regim produse in decembrie 1989, datorate curajului initial al timisorenilor eroi, care au pornit Revolutia ca miscare sociala si politica”, anunta prim-vicepresedintele PNL Timis, deputatul liberalul Marilen Gabriel Pirtea.

Astazi, propunerea legislativa privind introducerea in curricula scolara de liceu a cursului „Istoria Revolutiei din 1989 si a schimbarii de regim din Romania” a fost dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor, in forma sa finala, rezultata din dezbaterile comisiilor de specialitate. Proiectul a intrunit voturile necesare adoptarii (215 voturi pentru forma finala a proiectului, 17 impotriva si 44 de abtineri), urmand ca noua lege sa fie inaintata Senatului. Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline incepand cu anul scolar 2023-2024, alaturi de integrarea acestei noi discipline in sfera curriculara descrisa prin strategiile adoptate la nivelul scolilor”, anunta deputatul.

Ca deputat, cadru universitar si timisorean, sunt deosebit de onorat pentru intrunirea unei majoritati a voturilor in Camera Deputatilor, favorabile pentru introducerea acestei discipline. Noua disciplina „Istoria Revolutiei din 1989 si a schimbarii de regim din Romania”, astazi legiferata si trimisa Senatului, raspunde unei necesitati obiective, aceea de a le oferi tinerilor instrumentele utile pentru educatia lor civica, respectiv un set de continuturi didactice orientate cu precadere catre cel mai important moment revolutionar al istoriei noastre recente. Notiunile, informatiile si marturiile obiective despre istoria noastra recenta sunt de neinlocuit pentru formarea completa a elevilor, viitori cetateni constienti de etapele semnificative care au fondat destinul democratic al Romaniei”, subliniaza deputatul PNL Timis, Marilen Gabriel Pirtea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...