Noutati :

Revolta la Facultatea de Istorie din Bucuresti. Studentii vor sa ocupe cladirea! Studentii au fost evacuati de jandarmi!

24 noiembrie, 2011 - 08:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

In sediul facultatii s-ar fi aflat circa 250 de studenti care vroiau sa protesteze contra bugetului mic acordat Educatiei anul viitor, cerand si rediscutarea sistemului de la Bologna. Protestul lor a degenerat insa.

Oamenii sunt timorati, au fost perchezitionati la intrare, li s-a cerut CNP-ul, le-au fost verificate gentile, intrarile in facultate au fost inchise, acum am mai ramas 100 de oameni. La ora 21.00, gardienii au ordin sa ne evacueze cu forta„, a declarat istoricului Mihai Bumbes pentru realitatea.net. „La ora 18 a inceput sa se adune publicul pentru dezbaterea publica anuntata. Impreuna cu invitatii Ciprian Siulea, Vintila Mihaescu si Carol Capita, persoanele prezente, studenti si oameni solidari discuta deschis problemele reale ale sistemului universitar: alocarea de doar 2% din PIB pentru educatie, act ce reprezinta un atac la adresa intregii societatii, valorizarea educatiei prin producerea de capital, lipsa finantarilor pentru cercetare localizata, tratamentul lipsit de demnitate al studentilor de catre aparatul birocratic, si multe altele. Pentru ca este un act incomod, conducerea Universitatii nu a permis ca aceasta dezbatere sa aibe loc. Au fost chemate brigazi de jandarmi care au dat, efectiv, studentii afara in strada. Este inacceptabil ca intr-un stat democratic asemenea abuzuri sa se intample.

Denuntam aceste violente si ne revendicam dreptul la dezbatere si dialog public in spatiul Universitatii. in semn de protest, dezbaterile vor continua si peste ora stabilita pentru finalul evenimentului. Revendicam Universitatea ca spatiu public deschis de dezbatere si problematizare a propriilor mecanisme. De ce Universitatea a devenit un spatiu steril, o fabrica de indivizi cu diploma, orientati catre profit si nu catre idei? Si de ce Universitatea nu poate accepta o discutie despre ea insasi, despre felul in care functioneaza? Cerem sprijinul presei si al opiniei publice pentru a continua sa ne exercitam dreptul cetatenesc, in primul rand, si studentesc, in al doilea, de a continua cautarea de solutii la problemele sistemului universitar actual, aici, acum, in amfiteatrul Facultatii de Istorie. Avem dreptul sa continuam protestul pasnic, bazat pe dialog si coeziune sociala!„, se arata intr-un comunicat semnat „un grup de studenti”,Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...