Noutati :

Revine StudentFest. Acum e Paradox!

24 ianuarie, 2013 - 08:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT) revine in perioada 11-20 aprilie cu cea de-a XXII-a editie a StudentFest-ului, cel mai mare festival de arta si cultura din Romania care le ofera tinerilor sansa de a se exprima liber, reprezentand o alternativa la educatia formala promovata de sistem.

In acest an StudentFest lanseaza tema PARADOX ca centru de interes pentru fiecare dintre sectiunile festivalului, un mesaj care sa atraga atentia asupra contradictiilor existente in societatea actuala. In acest scop, festivalul isi propune folosirea artei ca mijloc de evadare din cotidian pe fondul timpului care este si va ramane o problema.

StudentFest PARADOX pastreaza conceptul adoptat in 2012. Astfel, participantii acestei editii vor lua parte la 7 zile intensive de creatie si activitati, urmate de 3 zile de expozitii, happeninguri, conferinte, dezbateri, piese de teatru sau concerte deschise publicului larg.

Avand relativ aceleasi domenii ca in editiile anterioare, respectiv: arhitectura, arte plastice, design vestimentar, street art, concerte, dans, film, fotografie, literatura, party / muzica electronica, publicitate si teatru, StudentFest 2013 aduce in prim plan o noua sectiune, EXPERIMENTARIUM, care va defini foarte bine tema Paradoxului. Aflandu-se la granita dintre arta si stiinta, aceasta sectiune isi propune sa dinamiteze limitele, instigand la un alt fel de arta, promovata atat prin experimente artistice care vizeaza psihicul uman, cat si prin experimente stiintifice de biologie, chimie, fizica etc. care vor avea drept scop evidentierea partii artistice a stiintelor exacte.

Inscrierile vor avea loc conform urmatorului calendar:
•    1 februarie – 24 martie – perioada de inscrieri pentru artistii care vor sa participe la festival;
•    1 – 24 martie – perioada de inscrieri pentru tinerii participanti la workshop-urile fiecarei sectiuni;
StudentFest 2013:PARADOX urmand sa se desfaşoare in perioada 11-20 aprilie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...