Opinia Timisoarei

Revine Schimbul de Garda la Timisoara. Momente din istora orasului, reconstituite intr-un adevarat spectacol in Piata Unirii

TIMISOARA. Pentru ca vremea este una foarte buna, la Timisoara, in Piata Unirii, revine Schimbul de Garda, spectacolul de reconstituri a unor momente istorice din trecutul orasului.

CITESTE SI: Parfum de epoca si eleganta de odinioara, la Retroparada Primaverii. Peste 100 de bijuterii pe patru roti vor fi expuse in cea mai frumoasa piata din Timisoara

Primul astfel de spectacol este programat in data de 21 aprilie, de la ora 19.00, in Piata Unirii din Timisoara.

”Asa dupa cum stiti reconstituim momente din istoria orasului nostru dupa alungarea trupelor si administratiei Imperiului Otoman de catre Eugeniu de Savoya din anul 1716. Prin spectacol noi oferim celor interesati posibilitatea de a vedea tipuri diverse de uniforme si arme ale acelor vremuri, manuiri de arme de acum 300 de ani, apoi o salva simbolica de tun, schimbul de santinele si binenteles sesiunea dedicata publicului spectator pentru a lua imagini cu membrii trupei noastre”, transmit organizatorii.

In acest an, spectacolele se vor organiza in zilele de duminica, in functie si vreme.

Asociatia de Reconstituiri Istorice, cea care organizeaza acest spectacol, doreste sa isi mareasca echipa de voluntari. Astfal daca sunt doritori care vor sa se alature trupei, acestia trebuie sa stie ca asociatia pune la dispozitie atat uniforma, cat si ”armamentul” necesar care reprezinta, in fapt, replici ale armelor reale. Este mare nevoie de tobosari si interpreti la piculina si flaut.

Mai mult, se doreste aducerea de cai in spectacol, astfel ca cei care detin astfel de animale pot veni cu propuneri.

Pasionatii de istorie pot vizita si expozitia ”Istoria Militara a Banatului” care se afla la parter in curtea interioara a Bastionului Maria Theresia din Timisoara. Orarul de vizitare este de miercuri pana duminica intre orele 10.00 – 17.30.

Mai multe detalii se pot obtine la: pr@reconstituiri-istorice-tm.ro

Exit mobile version