Noutati :

Revine declaratia pe propria raspundere in localitatile ce intra in carantina langa Timisoara. Descarca de aici modelul!

9 ianuarie, 2021 - 03:31 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMIS. Locuitorii din patru comune invecinate Timisoarei vor iesi din casa iarasi doar cu declaratie pe propria raspundere in urmatoarele doua saptamani.

CITESTE SI: Intra in carantina Dumbravita, Giroc, Mosnita si Ghiroda. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta luata la Timisoara 

In declaratie cei care pleaca de acasa trebuie sa completeze trei campuri, in care trebuie sa treaca numele, prenumele, data nasterii si adresa de domiciliu, dupa care trebuie sa bifeze motivul deplasarii.

Este permisa deplasarea in interes de serviciu, pentru efectuarea cumparaturilor, pentru asistenta medicala, pentru plimbari scurte in jurul locuintei, dar si pentru plimbarea animalelor de companie.

De asemenea, oamenii vor trebui sa completeze declaratia si daca merg sa doneze sange, sa se vaccineze impotriva COVID-19, pentru realizarea de activitati agicole sau ingrijirea unei proprietati din alta localitate.

Tot in declaratie trebuie completata si adresa la care se deplaseaza persoana sau durata deplasarii.

AICI puteti descarca modelul de declaratie pe propria raspundere!

DSP a transmis Institutului National de Sanatate Publica propunerea de carantinare a unitatilor administrativ-teritoriale Dumbravita, Ghiroda (fara Giarmata Vii), Giroc (incluzand Chisoda) si Mosnita Noua (incluzand localitatile Mosnita Veche si Albina, dar excluzand localitatile Mosnita Noua, Urseni si Rudicica).

In urma avizului favorabil carantinarii dat de INSP, sambata la ora 12,30, prefectul Liliana Onet a convocat sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in cadrul careia s-a votat instituirea masurii de carantinare a celor patru unitati administrativ teritoriale, pe o perioada de 14 zile.

Astfel Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a emis hotarari pentru carantinarea celor patru unitati administrativ-teritoriale. Hotararile au fost transmise de urgenta catre Centrului National de Coordonarea si Conducere a Interventiei in vederea emiterii ordinelor sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta pentru instituirea carantinei in cele patru localitati. Masura de carantinare intra in vigoare de la data si ora prevazuta in Ordinul sefului DSU, Raed Arafat.

Din momentul in care seful DSU va iscali ordinul de carantina, oamenii vor putea iesi din case doar cu declaratie pe propria raspundere ori adeverinta de angajator.

Localitățile din Timis cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 3/1000 locuitori sunt:

Timișoara – 5,16; Buziaș-3,04,  Recaș – 3,39;   Beba Veche-3,88,  Becicherecu Mic-3,56;  Biled – 4,34; Boldur-3,20,  Bucovăț – 5,68; Dudeștii Vechi – 4,56, Dumbrava-3,60,  Dumbrăvița – 6,70; Fârdea – 5,81, Foeni -3,99,  Ghiroda – 6,40; Giarmata-4,05,  Giroc – 7,82;  Iecea Mare- 3,39,  Jamu Mare – 3,33, Liebling – 4,58; Lovrin-5,33, Mașloc – 3,25;  Moșnița Nouă-6,65; Parta-4,09;  Săcălaz – 4,58, Sacoșu Turcesc-3,93, Sag- 5,45,  Sânandrei – 4,26, Sânmihaiu Român – 3,01, Satchinez – 5,29, Tormac- 3,40, Voiteg-3,21.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Buna ziua,
  Va multumim pentru informare. Noroc ca existati!
  Pe site-ul http://www.cjsutm.ro informatiile ar trebui publicate in ordinea inversa fata de cea prezenta.
  Permanent modelul de declaratie este usor modificat. Decidentii ar trebui sa gandeasca un model standard. Poate reusiti sa le atrageti atentia.
  O problema pe care doar presa ar putea sa o rezolve este cea a vaccinarii persoanelor care au suferit multiple socuri anafilactice. Ar trebui ca vaccinarea persoanelor alergice sa se faca intr-un spital in conditiile asigurarii interventiei rapide in caz de soc anafilactic.
  Cu aleasa pretuire pentru munca depusa,

 2. Nu se spune nimic despre tranzitare. Ca sa ma duc la Buzias trebuie sa trec prin Liebling?

  • daca mergi din Lugoj, nu.