Opinia Timisoarei

Revin trenurile private pe una dintre cele mai aglomerate rute din Banat. De cand vom putea circula?

TIMISOARA. Cel mai mare operator feroviar privat din Romania si-a primit certificatul de siguranta, dupa ce a ramas fara licenta si nu a mai putut pune in miscare niciun tren de la jumatatea lunii martie.

Potrivit conducerii companiei, Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana – ASFR a emis certificatul de siguranta pentru Regiotrans in 30 martie.

Asadar, incepand cu 1 aprilie vor circula din nou trenuri pe rutele Timisoara Nord – Resita Nord si retur, Timisoara – Lovrin – Nerau si retur, Timisoara Nord – Cruceni si retur, precum si pe ruta Timisoara Nord – Lovrin – Cenad si retur.

„Incepand cu 1 aprilie 2015, Regiotrans va relua circulatia trenurilor pe urmatoarele rute, dupa un mers ce va fi adus la cunostinta publicului calator in cel mai scurt timp:

Brasov – Bucuresti Nord
Timisoara Nord – Resita Nord,
Brad – Ineu –Arad
Timisoara – Lovrin – Nerau
Arad – Valcani
Alba Iulia – Zlatna
Teius – Ludus – Bistrita
Arad – Nadlac
Iasi – Roman
Timisoara Nord – Cruceni
Timisoara Nord – Lovrin – Cenad
Iasi – Dorohoi
Brasov – Sf. Gheorghe – Bretcu
Praid – Blaj
Iasi – Harlau, se arata in comunicatul emis de operatorul feroviar.

Timisoara Nord – Resita Nord este una dintre cele mai aglomerate rute, mai ales la sfarsit de saptamana, cand studentii care locuiesc in Resita, dar invata la Timisoara, se intorceau acasa. De-a lungul timpului au existat numeroase plangeri privind mizeria si mirosul neplacut din trenuri, dar s-au inregistrat si cateva incidente. ASFR a decis sa retraga licenta de transport dupa ce inspectorii de siguranta feroviara au gasit probleme tehnice la 29 de automotoare.

Compania continua demersurile pentru includerea in certificatul de siguranta a intregului material rulant, ceea ce va determina reluarea circulatiei trenurilor si pe celelalte rute, in cursul lunii aprilie.

Exit mobile version