Noutati :

Revin trenurile private pe una dintre cele mai aglomerate rute din Banat. De cand vom putea circula?

30 martie, 2015 - 07:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
6

TIMISOARA. Cel mai mare operator feroviar privat din Romania si-a primit certificatul de siguranta, dupa ce a ramas fara licenta si nu a mai putut pune in miscare niciun tren de la jumatatea lunii martie.

Potrivit conducerii companiei, Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana – ASFR a emis certificatul de siguranta pentru Regiotrans in 30 martie.

Asadar, incepand cu 1 aprilie vor circula din nou trenuri pe rutele Timisoara Nord – Resita Nord si retur, Timisoara – Lovrin – Nerau si retur, Timisoara Nord – Cruceni si retur, precum si pe ruta Timisoara Nord – Lovrin – Cenad si retur.

„Incepand cu 1 aprilie 2015, Regiotrans va relua circulatia trenurilor pe urmatoarele rute, dupa un mers ce va fi adus la cunostinta publicului calator in cel mai scurt timp:

Brasov – Bucuresti Nord
Timisoara Nord – Resita Nord,
Brad – Ineu –Arad
Timisoara – Lovrin – Nerau
Arad – Valcani
Alba Iulia – Zlatna
Teius – Ludus – Bistrita
Arad – Nadlac
Iasi – Roman
Timisoara Nord – Cruceni
Timisoara Nord – Lovrin – Cenad
Iasi – Dorohoi
Brasov – Sf. Gheorghe – Bretcu
Praid – Blaj
Iasi – Harlau, se arata in comunicatul emis de operatorul feroviar.

Timisoara Nord – Resita Nord este una dintre cele mai aglomerate rute, mai ales la sfarsit de saptamana, cand studentii care locuiesc in Resita, dar invata la Timisoara, se intorceau acasa. De-a lungul timpului au existat numeroase plangeri privind mizeria si mirosul neplacut din trenuri, dar s-au inregistrat si cateva incidente. ASFR a decis sa retraga licenta de transport dupa ce inspectorii de siguranta feroviara au gasit probleme tehnice la 29 de automotoare.

Compania continua demersurile pentru includerea in certificatul de siguranta a intregului material rulant, ceea ce va determina reluarea circulatiei trenurilor si pe celelalte rute, in cursul lunii aprilie.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

 1. Pe ruta Timisoara – Radna nu se mai baga?

 2. pe forumul ratt raspunsul la aceasta intrebare este:
  Nu au material rulant suficient si pentru Radna. De exemplu pe Cruceni un singur automotor este suficient pentru toate trenurile dintr-o zi , in schimb pe Radna sunt necesare doua automotoare.

 3. Este foarte bine. Eu voi merge cu trenurile firmei private. CFR CALATORI a bagat trenuri moderne de curand.

 4. Trenurile CFR sunt cu mult mai impecabile, sigure, curate si occidentale(Inter Regio in special) decat Regio Trans. Prefer CFR/Softtrans decat Regio trans.

 5. Pe ruta ORavita-Berzovia nu se baga ?

 6. Buna ziua,pe ruta Timisoara-Lovrin-Nerau la ce interval de ore vor circula trenurile?
  Multumesc!